x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mediului: Nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea populației!

Ministrul Mediului: Nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea populației!

06 Iun 2021   •   12:01
Ministrul Mediului: Nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea populației!

Ministrul Mediului Tánczos Barna spune, referitor la criza gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei, că nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea populației. El a salutat decizia operatorului de a relua colectarea deșeurilor.

„Salut atitudinea responsabilă a operatorului de salubritate și mă bucur că apelul nostru de reluare a colectării deșeurilor a contribuit la o normalizare a situației din sectorul 1 al Capitalei. Anunțul oficial al operatorului este în primul rând o veste bună pentru locuitorii sectorului 1. În al doilea rând, este o veste bună pentru un climat de mediu normal într-o capitală europeană”, a declarat Tánczos Barna.

Acesta susține că orice oraș are nevoie de colectarea continuă a deșeurilor, indiferent de discuții sau neînțelegeri birocratice.

„Nicio autoritate nu-și poate permite să pună în pericol sănătatea populației sau să anuleze orice responsabilitate de mediu, chiar și temporar. Nu în ultimul rând, mă gândesc la cum privesc oamenii astfel de incidente: oare nu cumva pot fi ei demotivați în a avea conștiința de mediu câtă vreme autoritățile dau semnale ca se poate suspenda un serviciu indispensabil? Sper ca odată reluat serviciul de colectare, acesta să nu mai înregistreze întreruperi și astfel de episoade să nu se mai repete. De aceea, atât Primăria Capitalei cât și primăriile de sector trebuie să găsească soluții comune de colectare, sortare și reciclare a deșeurilor așa cum prevede legea”, a mai spus ministrul Mediului.

Operatorul de salubritate din Sectorul 1 al Capitalei a anunțat sâmbătă seara că „situația de blocaj a fost dezamorsată”, iar compania va mobiliza toate resursele pentru a colecta deșeurile acumulate.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tanczos barna