x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Nica: Demiterea directorului de la Poştă, primul document pe care l-am semnat

Ministrul Nica: Demiterea directorului de la Poştă, primul document pe care l-am semnat

de Alexandru Radescu    |    17 Mai 2012   •   14:37
Ministrul Nica: Demiterea directorului de la Poştă, primul document pe care l-am semnat

Consiliul de Administratie al Postei Romane urmeaza sa discute maine planul de restructurare pentru evitarea falimentului, care prevede o noua organigrama, destituirea a 100 de directori si 1.068 de salariati TESA.

"Daca acest plan de restructurare nu va fi aprobat, Posta Romana va intra in faliment, asa cum m-a informat fostul director general al companiei prin intermediul unei scrisori. Planul de reorganizare prevede o noua organigrama, destituirea si trecerea in somaj a doi directori din trei, adica in loc de 150 de directori vor ramane o treime, si disponibilizarea a 1.068 de salariati TESA, persoane angajate in ultimii ani, fara competentele necesare si cu salarii foarte mari in raport cu angajati cu 30 de ani vechime", a declarat azi ministrul Comunicatiilor, Dan Nica.

El a aratat ca situatia Postei Romane este "una extrem de preocupanta", in conditiile in care operatorul national postal a inregistrat pierderi de circa 100 milioane de euro in ultimii trei ani, si nu a reusit sa-si mentina veniturile nici macar in zona serviciilor pentru care are monopol pana la finele anului.

"De asemenea, Posta are o datorie la bugetul de stat reesalonata de circa 110 milioane de lei, la care se adauga amenda Consiliului Concurentei, de peste 100 milioane de lei. Prin intermediul unei scrisori dragute, fostul director general al Postei, pe care m-am bucurat sa-l dau afara repede si sa-l las sa se intoarca la meseria lui de baza, de specialist in vanzari de chiuvete, ma anunta ca pe 13 sau 14 aprilie Posta Romana intra in faliment", a precizat Nica, prezent la evenimentul Ziua Comunicatiilor.

El a adaugat ca a constat ca in ultimii ani a existat "o actiune de devalizare" a Postei Romane. "In scrisoarea fostului director general se face referire si la o sentinta definitiva si executorie cu privire la o datorie de 24 milioane de lei pentru o firma, si anume Smart Telecom Solutions", a mai spus ministrul.

×