x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu şi Anca Boagiu, chemaţi la DNA. Instituţia neagă oficial informaţia.

Mircea Băsescu şi Anca Boagiu, chemaţi la DNA. Instituţia neagă oficial informaţia.

08 Iun 2011   •   09:48
Mircea Băsescu şi Anca Boagiu, chemaţi la DNA. Instituţia neagă oficial informaţia.

Ministrul Transporturilor Anca Boagiu si fratele presedintelui Basescu, Mircea Basescu, au fost chemati la DNA.

Cei doi vor fi audiati in dosarul coruptiei din portul Constanta Sud-Agigea si au calitate de martori, potrivit RTV.

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, sustine insa ca cei doi nu au fost citati si nici audiati la Directia Nationala Anticoruptie, relateaza Mediafax.

Contactata de Mediafax, Anca Boagiu a spus ca nu a primit nicio comunicare oficiala de la DNA privind audierea sa. La fel si Mircea Basescu, care a spus ca nu stie nimic despre o audiere a sa la DNA.

Numele Ancai Boagiu apare in mai multe stenograme privind dosarul din cazul Portului Constanta Sud Agigea, in care sunt arestate preventiv si cercetate 28 de persoane.

In aceleasi stenograme mai este mentionat si numele fostului ministru al Transporturilor Radu Berceanu, care ar putea, de asemenea, sa fie chemat la audieri.

Un nume important vehiculat in acest dosar este si cel al fratelui presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu. Numele acestuia nu apare in dosar, insa apare numele unei fundatii in care este asociat si Mircea Basescu, potrivit realitatea.net.

Senatorul PDL Mircea Banias, cercetat in libertate in acest caz, spune ca nu stie ce legatura ar putea sa aiba Anca Boagiu si Mircea Basescu cu ancheta DNA referitoare la Portul Constanta.

Operatiunea declansata luna trecuta de DNA in portul Constanta Sud-Agigea a dus la demiterea si arestarea preventiva a fostului secretar al Ministerului Administratiei si Internelor, Laurentiu Mironescu. Acesta este cercetat in stare de arest preventiv pentru evaziune fiscala si contrabanda.

×