x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu: „Traian nu vrea să îngrădească libertatea presei, vrea să îngrădească prostia”

Mircea Băsescu: „Traian nu vrea să îngrădească libertatea presei, vrea să îngrădească prostia”

25 Iun 2010   •   00:00
Mircea Băsescu: „Traian nu vrea să îngrădească libertatea presei, vrea să îngrădească prostia”

Includerea presei pe lista de vulnerabilităţi ale României discutate în şedinţa CSAT de marţi a creat valuri în media, dar şi în diferite cercuri. Întrebat ce părere are despre acest subiect, fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu a declarat: „Traian nu vrea să îngrădească libertatea de exprimare a presei, vrea să îngrădească prostia”.



Includerea campaniilor de presă "la comandă" cu scopul de a denigra instituţiile statului şi presiunile exercitate de trusturile de presă asupra deciziei politice pe lista ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, a fost comentată şi de fratele preşedintelui. Mircea Băsescu, care şi el a fost ţinta unor acuzaţii vehiculate în presă, privind traficul de arme, a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul "Replica": "Traian nu vrea să îngrădească libertatea de exprimare a presei, vrea să îngrădească prostia".

Referitor la acuzaţiile privind traficul de arme, Mircea Băsescu a reamintit că „afirmaţiile unei singure persoane (n.r. – Sorin Roşca Stănescu) au fost preluate şi difuzate de presă, dar în momentul în care m-am prezentat eu la Poliţie pentru a da declaraţii împotriva persoanei în cauză, pentru calomnie, nu s-a înghesuit presa să o relateze...”.

×
Subiecte în articol: observator