x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Diaconu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Mircea Diaconu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

23 Noi 2012   •   15:01
Mircea Diaconu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese
Sursa foto: Intact Images/Marin Raica

Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese, informează Ministerul Public.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a senatorului Mircea Diaconu, "sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese (5 fapte)".

"Inculpatul DIACONU MIRCEA (senator în Parlamentul României), în calitate de director al Teatrului „C.I. Nottara”, a participat la negocierea condițiilor contractuale și apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea de către soția sa a unui spectacol, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

Tot în calitate de director al teatrului, inculpatul a participat la negocierea condițiilor contractuale pentru punerea în scenă a altor 3 spectacole, după care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu soția sa, care urma să îndeplinească diverse funcţii (cum ar fi: regizor, scenograf, colaborator şi colaborator-actor), contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru acesta.

De asemenea, la data de 13 august 2007, în îndeplinirea aceleiaşi funcţii, inculpatul  DIACONU MIRCEA a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la această instituția publică de cultură (după ce, anterior, aprobase și tematica de concurs pentru regizorul artistic și cunoștea cu exactitate că numai soția sa se va prezenta la această competiţie pentru promovarea în funcție), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a soției sale, act administrativ în baza căruia acesta a realizat un folos material direct concretizat în creșterea salarială aferentă.

Potrivit probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, prin cele 4 contracte acordate de către inculpatul DIACONU MIRCEA, a fost realizat un folos material penrtu soţia sa în cuantum total de 29.112 lei", se arată în comunicatul Ministerului Public.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.


×