x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Geoană: Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina

Mircea Geoană: Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina

25 Iun 2022   •   18:40

Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina, dar NATO va continua să încurajeze o soluționare politică pe termen scurt, a declarat sâmbătă la Bistrița secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană.

„Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina, nu vedem din păcate condiții pentru o soluționare politică în termen scurt, vom continua să încurajăm acest lucruri. Vreau ca împreună că combatem dezinformarea Federației Ruse care încearcă să transforme agresivitatea lor în vina noastră, spunând că de vină sunt sancțiunile pentru problemele de securitate alimentară, de parcă nu blocada Rusiei, a porturilor ucrainene de la Marea Neagră, ar fi cauza reală”, a spus Mircea Geoană.

Acesta avertizează cu privire la dezinformările Rusiei, care va încerca să folosească elemente de insatisfacție pentru a șubrezi unitatea NATO.

„Atenție foarte mare pentru că dacă nu avem riscuri de securitate pentru țările din NATO, avem riscuri ca propaganda, dezinformarea rusească, să încerce să folosească elemente de insatisfacție economică și socială pentru a șubrezi unitatea noastră, a națiunilor democratice”, a precizat secretarul general adjunct al NATO.

Acesta a fost prezent sâmbătă, alături de ministrul Apărării Vasile Dîncu, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, din Bistrița.

(sursa: Mediafax)

×