Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a prezentat, în această dimineaţă, la Direacţia Naţională Anticorupţie (DNA) unde a fost citat de procurori în dosarul senatorului Cătălin Voicu, arestat preventiv pentru corupţie. La ieşirea din sediul DNA, Geoană a declarat că a "venit în calitate de martor".
La ieşirea din sediul DNA, Geoană a infirmat faptul că ar fi intervenit vreodată pe lângă senatorul Cătălin Voicu pentru influenţarea instanţei în favoarea Mariei Schutz, vicepreşedintele PSD Dolj, pentru ca acesta să îi "rezolve" un dosar la Tribunalul Bihor. El nu a dorit să mai dea alte detalii despre conţinutul discuţiilor avute cu procurorii în calitate de martor, invocând caracterul confidenţial al acestora."Am răspuns solicitării doamnei procuror în calitate de martor. Am venit fără avocat. Am avut o discuţie foarte succintă în care am declarat chestiuni legate de întrebările care mi-au fost adresate", a declarat preşedintele Senatului, citat de Antena3.
El a negat ipoteza că ar fi intermediat vreodată o întâlnire între Cătălin Voicu şi Maria Schutz. "Niciodată, iar conţinutul discuţiilor este confidenţial", a mai precizat Geoană.
Schutz a fost audiată joi la DNA, ea declarând la ieşire că nu are nicio legătură de prietenie cu senatorul Cătălin Voicu şi că nu a discutat cu fostul lider PSD situaţia dosarului său.
Numele lui Mircea Geoană a fost vehiculat în dosarul lui Cătălin Voicu în legătură cu intermedierea unei întâlniri între senatorul PSD Cătălin Voicu şi vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz. În 29 aprilie, Mircea Geoană a declarat că nu a intermediat niciodată o chestiune care să fie nelegală şi a calificat SMS-urile invocate de procurori, dintre el şi vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz, drept "nişte minciuni".
"Sintetizând cele expuse se constată că inculpatul Cătălin Voicu, în schimbul unor foloase patrimoniale şi nepatrimoniale, a uzat de influenţa sa pe lângă magistraţi nu numai în dosarele în care învinuiţii Costel Căşuneanu şi Alexandru Mazăre şi inculpatul Marius Locic erau interesaţi, ci şi în alte patru cauze", se arăta în documentele DNA obţinute de Mediafax, unde sunt enumeraţi Marian Oprişan, Maria Schutz, Manuela Mitrea şi Ludovic Orban.