x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mischie a scăpat de condamnare pe motiv de prescripţie a răspunderii penale

Mischie a scăpat de condamnare pe motiv de prescripţie a răspunderii penale

23 Mar 2011   •   16:48

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au tranşat soluţia în cazul Nicolae Mischie. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestei instanţe, Muntean Cosmin,prin decizia pronunţată în 22.03.2011 Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi inculpatul Mischie Nicolae împotriva deciziei penale nr. 325/A/2010 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr. 3352/221/2006. În consecinţă CA Alba Iulia a casat decizia penală atacată, precum şi o altă sentinţă penală pronunţată în 2009 de Judecătoria Deva în dosarul 3352/221/2006 sub aspectul soluţiei pronunţate cu privire la infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la infracţiunea de fals intelectual, instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi infracţiunea prev. de art. 24 alin. 1 lit. a din Legea nr. 50/1991, arată sursa citată.

Rejudecând cauza, magistraţii CA Alba Iulia au constatat că între timp a intervenit prescripţia răspunderii penale, motiv pentru care, potrivit procedurii, încetează procesul penal faţă de inculpatul Nicolae Mischie pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la infracţiunea de fals intelectual, instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi infracţiunea prev. de art. 24 alin. 1 lit. a din Legea nr. 50/1991.  Instanţa de recurs a mai dispus confiscarea de la inculpatul Mischie Nicolae a sumei de 82.653 lei. Celelalte dispoziţii ale hotărârilor penale atacate sunt menţinute. Precizăm că hotărârea CA Alba Iulia este definitivă, magistraţii urmând să motiveze verdictul.

Reamintim că  acest dosar a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în 22.12.2010 şi a fost soluţionat după trei termene de judecată. Prin decizia pronunţată în apel de Tribunalul Hunedoara şi care a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia inculpatul Mischie Nicolae a fost achitat pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la infracţiunea de fals intelectual şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale. Totodată, Tribunalul Hunedoara a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei de un an de închisoare aplicată inculpatului Mischie Nicolae pentru infracţiunea prev. şi ped. de art. 24 al. 1 lit. a din Legea nr. 50/1991 pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Prin aceeaşi hotărâre Tribunalul Hunedoara a înlăturat dispoziţia privind obligarea fostului baron de Gorj Mischie Nicolae la plata sumei de 82.653 lei RON daune materiale către partea civilă Consiliul Judeţean Gorj.

×
Subiecte în articol: gorj mischie prescriptie