x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MM Stoica: Becali ajunge la închisoare fără o judecată dreaptă. Băsescu poate îndrepta o gravă eroare judiciară

MM Stoica: Becali ajunge la închisoare fără o judecată dreaptă. Băsescu poate îndrepta o gravă eroare judiciară

de Veronica Micu    |    21 Mai 2013   •   13:57
MM Stoica: Becali ajunge la închisoare fără o judecată dreaptă. Băsescu poate îndrepta o gravă eroare judiciară
Sursa foto: Facebook

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, este de părere că Gigi Becali nu a beneficiat de o judecată dreaptă şi crede că motivul condamnării sale este legat de declaraţiile date de-a lungul timpului, care au "deranjat, au enervat, au lezat".

"Nimeni nu va intelege niciodata de ce Gigi Becali este singurul om din tara asta care a ales sa-si exprime gandurile cu voce tare, zilnic, pe toate canalele media. Unii il simpatizeaza pentru asta, altii il antipatizeaza. Sincer, eu nu stiu din ce categorie fac parte. Cu toate ca sunt cel mai bun prieten al lui. Imi zic mereu ca asa e el si ca nimeni nu-l poate schimba. Nimeni nu va intelege niciodata de ce Gigi Becali este singurul om din tara asta care da un telefon si repara viata unor oameni aflati in situatii delicate. Unii il indragesc pentru asta, altii gandesc ca o face pentru publicitate. Eu stiu insa de ce o face. Pentru ca asa simte. Asa e el si nimeni nu-l poate schimba. Nimeni nu va intelege niciodata de ce Gigi Becali este singurul om din tara asta care, fiind proprietarul unei echipe de fotbal, iese dupa unele meciuri si isi desfiinteaza proprii jucatori. Cine crede ca el nu constientizeaza faptul ca isi face singur rau astfel, se inseala. Problema lui e ca debordeaza de sinceritate. Intr-o lume mincinoasa si ipocrita, el zice adevarul mereu. Chiar si impotriva propriilor interese. Asa e el si nimeni nu-l poate schimba", scrie Mihai Stoica pe Facebook.

"Poate cineva sa creada ca un om care nu a facut niciodata parte din structurile statului poate fi condamnat pentru complicitate la abuz in serviciu? Cu siguranta, nu. In schimb, toata lumea crede ca principalul motiv pentru care Gigi a fost inchis este pentru ca era prea des in prim-plan. E foarte posibil ca - fiind temperamental si usor de influentat - el sa fi dat destule declaratii iresponsabile. Declaratii care au deranjat, au enervat, au lezat. Dar vorbele nu lasa cicatrici. Si, pana la urma, dupa 23 ani de la Revolutie, un om isi pierde libertatea pentru ca vorbeste prea mult? Oare aici am ajuns? Probabil ca e lipsit de importanta faptul ca de acest om depinde soarta celei mai iubite echipe de fotbal din Romania. Sau ca multi oameni care au nevoie de sprijin isi pierd sansa sa aiba si ei o viata normala. Este foarte important insa, ca un barbat se duce la inchisoare fara a beneficia de o judecata dreapta. Iar o mama, o sotie si trei fete asista neputincioase la acest simulacru. Si plang", continuă managerul general al Stelei.

Oficialul stelist consideră că Gigi Becali va avea câştig de cauză într-un posibil viitor proces împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: "Sunt convins ca Gigi Becali va castiga impotriva Romaniei la CEDO. Asa cum sunt convins ca 5 e mai mare ca 3. Dar cineva poate impiedica procesul asta absurd. Cineva poate indrepta o grava eroare judiciara. Cineva poate reinstaura democratia intr-un stat care tinde sa se transforme intr-unul politienesc. Numele lui e Traian Basescu si e Presedintele Romaniei".

×