x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moartea cântăreţei Mădălina Manole, în presa internaţională

Moartea cântăreţei Mădălina Manole, în presa internaţională

19 Iul 2010   •   00:00
Moartea cântăreţei Mădălina Manole, în presa internaţională

Jurnaliştii străini au descris-o pe artistă în termeni elogioşi



Cunoscutul site de ştiri american The Huffington Post a publicat trei ştiri despre moartea Mădălinei Manole, amintind faptul că artista a debutat la 15 ani şi a devenit "una dintre cele mai iubite cântăreţe ale României", me­lodiile interpretate de ea având "te­me romantice". La rândul său, co­ti­di­anul american San Francisco Chronicle o descrie, în două ştiri, în ter­meni elogioşi pe artista română. In­­formaţiile despre decesul cântăreţei au fost preluate şi de alte publicaţii im­­portante, precum Contact Music şi The Washington Times. Alte surse de ştiri online, precum ABC News, CBS News, AOL News, bal­kan­sight.com şi timesonline.com, oferă de­­­talii despre ancheta criminalistică şi remarcă faptul că artista română nu a avut parte de o slujbă religioasă com­pletă, deoarece Biserica Ortodo­xă consideră sinuciderea un "păcat ma­jor". Ştirea despre dispariţia din via­ţă a cântăreţei Mădălina Manole a făcut înconjurul lumii, fiind anun­ţa­tă şi în Taiwan, pe site-ul publicaţiei Taiwan News, dar şi în Australia, de publicaţia Sydney Morning Herald.

Mădălina Manole s-a sinucis în noaptea de marţi spre miercuri în­ghi­ţind Furadan, o substanţă foarte to­xică. Artista a fost înmormântată vi­neri seară, în jurul orei 19:15, la Cimi­tirul Bolovani din Ploieşti, cortegiul fu­nerar fiind aşteptat de aproximativ 5.000 de persoane.

Oamenii au stat la coadă, înfruntând căldura şi soarele puternic, doar pentru a o vedea o clipă, a-i aduce flori şi a aprinde o lumânare. "Doamne, de ce o fi făcut asta?" era în­trebarea de unii rostită, de alţii doar gândită. Admiratorii Mă­dă­linei Manole au început să aplaude la apariţia maşinii mortuare şi au continuat până când autoturismul a ajuns la mormântul aflat pe aleea centrală a Cimitirului Bolovani. Racla a fost um­plută cu o mulţime de flori adu­se de fani, iar mormântul a fost inundat de buchete şi de coroane. Sutelor de admiratori care au fost prezenţi la plecarea pe ultimul drum al artistei le-au rămas în minte cuvintele pre­otului despre artistă: "Necazul este mare. Nu trebuie să judecăm, cum judecă alţii. Numai ea ştie ce s-a întâmplat. Şi Dumnezeu. Nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru ea, ca Dumnezeu să-i ierte păcatele. Iar noi, cu toţii, să-i spunem: «Adio, fată dragă»".

×
Subiecte în articol: special