Dupa slujba speciala oficiata de un sobor impresionant de preoti si un ceremonial religios ce a constat in inconjurul catedralei mitropolitane, racla cu moastele Sfintei Parascheva a fost asezata ca in fiecare an afara, sub un baldachin, asa incat credinciosii sa se poata inchina.
La iesirea din catedrala, un grup de romi a creat o busculada in urma careia o scara din lemn care usureaza coborarea de pe scena de la intrare era cat pe ce sa cedeze. Primii pelerinii sositi inca de ieri, care au stat la rand toata noaptea desi temperatura a scazut pana la aproape zero grade, au ajuns la moaste si au primit busuioc, o bucatica de vata si flori de camp sfintite.
Multi si-au adus lucruri de acasa pe care le-au atins de moastele sfintei pentru a ajuta la sanatatea celor dragi. Printre cei care s-au inchinat s-au numarat si o batranica de 76 de ani din Vaslui, un barbat cu o deficienta fizica severa, dar si copii adusi de parinti. Primul care a sarutat racla a fost venerabilul parinte PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasiului.
Deja traditionala coada s-a intins pe aproape un kilometru. Asta si pentru ca in zori au sosit 3500 de credinciosi din comuna Voluntari, judetul Ilfov. Acestia au sosit in mai bine de 70 de autocare, fiind insotiti pe tot drumul de jandarmi, politie si o ambulanta.
'Suntem bucurosi ca am ajuns la Sf. Parascheva in aceasta zi speciala. Am venit sa ne rugam pentru intelepciunea noastra, dar mai ales a conducatorilor ce ne-au adus in aceasta situatie grea in care se gaseste intreaga tara', a spus un barbat de 50 de ani sosit de la Galati.