x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modificări la examenul privind obţinerea permisului auto

Modificări la examenul privind obţinerea permisului auto

de Mara Raducanu    |    03 Aug 2010   •   00:00
Modificări la examenul privind obţinerea permisului auto

Atenţie, aspiranţi pentru obţinerea permisului auto! Ţinând cont de incidentele din ultima perioadă - bătăi şi împuşcături în traficul de pe la noi, transformat într-un fel de junglă, Ministerul Administraţiei şi Internelor s-a gândit că n-ar fi rău să mai schimbe puţin regulile "jocului" pentru obţinerea permisului de conducere. Nu mai este un secret pentru nimeni că cei mai mulţi dintre candidaţii care se prezintă la examenul pentru obţinerea carnetului nu prea ştiu cu ce se mănâncă noţiunile de Legislaţie Rutieră. Este unul dintre motivele scăderii procentului de promovabilitate al candidaţilor care se prezintă la examenul auto. Aşa că, pe site-ul Ministerului de Interne (www.mai.gov.ro) găsiţi postat pentru dezbatere publică noul proiect privind procedura examinării auto.

CANDIDATUL TREBUIE SĂ AIBĂ ŞI CÂTEVA CUNOŞTINŢE DIN MECANICĂ AUTO!
Astfel, potrivit proiectului supus dezbaterii publice, candidaţii trebuie să facă dovada capacităţii de a se pregăti să conducă în siguranţă, prin respectarea următoarelor cerinţe:

1. să fie echipat cu echipamentul de protecţie, cum ar fi mănuşile, cizmele, îmbrăcămintea şi căştile de protecţie;
2. să efectueze un control sumar al stării pneurilor, frânelor, direcţiei, comutatorului de oprire în caz de urgenţe (în cazul în care există), lanţurilor, fluidelor (de exemplu, uleiul de motor, lichidul de răcire),
luminilor, dispozitivelor reflectorizante, indicatoarelor de direcţie şi dispozitivului de avertizare sonoră.

PROBA PRACTICĂ ŞI CEA TEORETICĂ, îN ZILE DIFERITE
Mai mult, examenul teoretic şi proba practică nu se vor da în aceeaşi zi, iar biletul de ordine va avea cod de bare. Atat proba practica cat si cea teoretica se vor sustine la acelasi punct de testare. In cazul in care candidatul sustine una din probe in orase diferite, pierde examenul automat.

ATENŢIE LA MEDIUL ÎNCONJURĂTOR!
În plus, noile reguri privind examinarea candidaţilor pun accentul şi pe protejarea mediului înconjurător - "Art.17 - Evaluarea probei practice se efectuează după următoarele criterii: conducerea judicioasă şi cu grijă pentru mediul înconjurător, ţinând cont de turaţia motorului, de treptele de viteză, de frână şi de acceleraţie, numai pentru categoriile BE, C, CE, D şi DE, respectiv pentru subcategoriile C1, C1E, D1 şi D1E".

×
Subiecte în articol: observator