x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Momeli ilegale pentru voturi portocalii

Momeli ilegale pentru voturi portocalii

de Mircea Opris    |    23 Aug 2010   •   00:00

Comuna Secaş a trecut ieri printr-o adevărată bătălie electorală. Aparent neimportantă, cursa pentru Primăria comunei timişene reprezintă o mare miză pentru a controla zona, din punctul de vedere al democrat-liberalilor. Aşa se explică şi disperarea cu care toată săptămâna trecută au împărţit familiilor din satele comunei haine şi pantofi.

Mai mult, pentru a atinge latura sensibilă, aceştia au oferit şi rechizite şcolare familiilor cu copii. PD-L nu s-a dat înapoi nici de la mimarea reconstrucţiei drumului principal. Miercuri şi joi, aici au ajuns nu mai puţin de zece basculante pline ochi cu pietriş pentru drum. Atât camioanele, cât şi pietrişul provin de la grupul de firme Izometal-Confort, aparţinând omului de afaceri Georgică Cornu. Lucru explicabil, deoarece firmele lui Cornu sunt campioane la câştigarea licitaţiilor la drumuri şi infrastructură, organizate de Consiliul Judeţean condus de pedelistul Constantin Ostaficiuc. Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, a remarcat că în Secaş, în această perioadă de campanie electorală, se fac fel de fel de lucrări: "Sunt activităţi deosebite şi febrile.

E o adevărată campanie de lucrări la drumuri, la biserică, la birt", a spus Bojin. Oamenii PSD deţin filmări şi fotografii ale campaniei de mituire a electoratului, motiv pentru care au şi sesizat Biroul Electoral Judeţean. 14 persoane audiate de poliţie au recunoscut că au primit de a pedelişti sume cuprinse între 100 şi 300 de lei. Principalii candidaţi sunt Doina Miculescu (PSD) şi Simona Magdin (PDL). Bojin a avertizat că, în ultimele luni, populaţia comunei a crescut brusc, lucru verificat prin eliberarea de cărţi de identitate pentru noi rezindeţi în comună. Bojin a mai declarat că unul dintre candidaţi, şi anume cel al PNG, le-a făcut buletine pe adresa sa din Secaş la 14 sau 16 alegători. "Candidata PDL are şi ea buletin făcut recent. Cred că se înscrie în cei 44 despre care vorbea domnul prefect că şi-au făcut buletin în ultima perioadă", a precizat liderul PSD Timiş.

×
Subiecte în articol: observator