x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monica Iacob Ridzi, în faţa judecătorilor. Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu şi fapte de corupţie

Monica Iacob Ridzi, în faţa judecătorilor. Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu şi fapte de corupţie

14 Mar 2012   •   07:12
Monica Iacob Ridzi, în faţa judecătorilor. Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu şi fapte de corupţie

Fostul ministrul al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, ajunge astazi in fata Instantei Supreme. Ridzi este acuzata de procurorii DNA de fapte de coruptie in dosarul "Ziua Tineretului".

Pe 1 februarie, audierile in dosarul in care Rdizi este acuzata de fapte de coruptie au fost amanate, la cererea avocatilor, care au invocat faptul ca un coleg de-al lor nu a putut ajunge de la Iasi.

Fostul ministrul al Tineretului este acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie si complicitate la mai multe infractiuni facute de consilierii sai.

Procurorii arata ca Monica Ridzi a folosit resursele financiare ale ministerului alocate "Zilei Nationale a Tineretului" pentru "a-si promova imaginea de om politic", fapt ce contravine prevederilor art. 22 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice. Pentru a zadarnici aflarea adevarului, Ridzi si Marcuta Marius Mihail au actionat astfel incat sa fie sterse din calculatoarele MTS urmele operatiunilor de fraudare.

Anchetatorii mai sustin ca Ridzi ar fi achizitionat ilegal produse electronice, in valoare aproximativ 100.000 de lei.

×