x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monica Macovei: Nu vrem ca fondurile UE să ajungă în buzunarele unor hoţi

Monica Macovei: Nu vrem ca fondurile UE să ajungă în buzunarele unor hoţi

09 Mai 2009   •   00:00

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, aflată pe locul doi în lista PDL pentru euroalegeri, a spus, astăzi, în prima sa declaraţie în calitate de membru PDL, că România doreşte fonduri structurale pentru a ajuta ţara, nu pentru ca aceşti bani să ajungă în buzunarele unor hoţi.

Monica Macovei a fost prezentată de prim-vicepreşedintele Adriean Videanu drept "un ambasador al României", amintind că aceasta a fost desemnată Femeia europeană a anului 2008, scrie Mediafax.

"Ne ducem în Parlamnentul European, ne ducem în PPE. Ne ducem ca să ne construim viitorul", a spus Macovei, arătând că "singurul mod în care viitorul României poate fi previzibil este să ni-l construim singur".

"Ne ducem în cel mai puternic partid, în cea mai puternică familie politică. E foarte important, pentru că poţi servi ţara, oamenii, numai atunci când ai putere", a spus ea, despre alegerile din 7 iunie.

Macovei a mai arătat că PDL "nu se duce în Europa ca să mintă sau să încerce să îi păcălească pe cei din UE".

"Am scos steguleţele roşii spunând adevărul şi producând fapte. Alte partide se duc să îi mintă pe europeni. Noi nu îi minţim. Sigur că vrem fonduri structurale, dar nu vrem să le obţinem prin minciună", a afirmat Monica Macovei.

Aceasta a spus că democrat-liberalii vor "să existe un mecanism solid şi transparent" de folosire a fondurilor europene.

"Noi vrem ca fondurile să ajute ţara şi nu să ajungă în buzunarele unor hoţi, şi mai vream să ne respectăm promisiunile", a adăugat Monica Macovei.

"Trebuie să fim credibili, nu putem fi decât dacă spunem adevărul şi ne respectăm promisiunile. Aşa vom face", a conchis Macovei. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator macovei