x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monumentul "Colectiv", atribuit fără licitaţie

Monumentul "Colectiv", atribuit fără licitaţie

de Dan Radu    |    01 Apr 2016   •   09:11
Monumentul "Colectiv", atribuit fără licitaţie
Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

O acţiune de protest a fost programată pe 9 aprilie, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, după ce s-a aflat că proiectul de construcţie al Monumentului Colectiv a fost atribuit direct, fără licitaţie, unei firme cu un singur angajat, care se află deja în pierdere şi aparţine unui politician UNPR.

Acţiunea este organizată de grupul "Corupţia ucide", constituit în urma incendiului din Clubul Colectiv, de anul trecut. Grupul s-a format în timpul protestelor care au urmat după tragedie şi care au dus, în cele din urmă, la demisia Guvernului. "Se face Memorialul Colectiv. Va fi în Parcul "Lumea Copiilor" şi va costa 321.405 RON (72.000 EUR). Contractul s-a dat fără licitaţie, prin încredinţare directă, către Euroconstruct. Se fură bani chiar şi atunci când Corupţia Ucide şi omoară 60+ oameni", se spune în anunţul publicat pe pagina de Facebook a grupului. Protestul a fost anunţat pe 9 aprilie, în Piaţa Universităţii, începând cu ora 15:00. Primăria Sectorului 4 a anunţat că va construi un monument în memoria victimelor care au murit în incendiul din 30 octombrie 2015.

Potrivit unui anunţ publicat pe SEAP pe 15 martie, Direcţia Administrare Parcuri şi Zone Agrement sector 4 a achiziţionat lucrări de construcţie a Memorialului Colectiv în Zona Şahişti în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4. Contractul vizează cumpărarea directă a acestor lucrări de la societatea Euroconstruct Group SRL din Olteniţa, judeţul Călăraşi. Valoarea contractului este de 321.405 lei, iar data de finalizare a achiziţiei este 11 martie. Conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, societatea Euroconstruct Group SRL din Olteniţa a fost înregistrată pe 8 februarie 2008 şi are un angajat. Tipul de activitate, conform clasificării CAEN, desfăşurat de această firmă este "Fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice". Societatea a avut o cifră de afaceri netă de 7.621 de lei şi o pierdere netă de 13.755 de lei.

Potrivit euractiv.ro, firma căreia i s-a încredinţat proiectul de construire a monumentului a fost fondată de Aurel Bîra, candidatul UNPR la funcţia de primar al oraşului Olteniţa. Firma a fost apoi cedată unui partener, care a rămas unicul angajat.

 

×