x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Motivarea avizului eliberării lui Adrian Năstase: „A obţinut un număr total de 342 de credite şi a fost recompensat de trei ori”

Motivarea avizului eliberării lui Adrian Năstase: „A obţinut un număr total de 342 de credite şi a fost recompensat de trei ori”

13 Ian 2013   •   13:26
Motivarea avizului eliberării lui Adrian Năstase: „A obţinut un număr total de 342 de credite şi a fost recompensat de trei ori”
„Condamnatul a avut un comportament foarte bun, a participat în mod constant la activităţi de educaţie şi asistenţă psihologică, implicându-se în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate”, scrie Comisia Penitenciarului Jilava, în raportul prin care a dat aviz pozitiv în 4 ianuarie pentru eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase
Potrivit documentului prezentat de Gândul, Năstase a redactat o lucrare ştiinţifică şi a scris alte două cărţi. „Ca urmare a redactării lucrării ştiinţifice şi a implicării în activităţile de educaţie, a obţinut un număr total de 342 de credite şi a fost recompensat de trei ori. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei”, arată membrii comisiei.
În fişa de caracterizare a deţinutului Adrian Năstase sunt menţionate şi activităţile pentru care acesta a fost recompensat cu 45 de zile reducere a pedepsei de doi ani de închisoare. De la închiderea sa în penitenciar, pe 26 iunie 2012, Năstase a participat la nouă dezbateri şi la o conferinţă.
Într-o declaraţie pentru Gândul, avocatul Ion Cazacu a precizat că unele din dezbateri au fost chiar pe teme politice. Pe lângă dezbaterile din penitenciar, Năstase a mai luat parte şi la cinci sesiuni de "educaţie pe platforma de eLearning".
Fostul premier a participat şi la un program de educaţie pentru viaţa de familie şi la un program "de valorificare a aptitudinilor".
De asemenea, Adrian Năstase a fost evaluat psihologic, iar comisia a reţinut că nu are nevoie de consilier.
"Personalitate structurată, cu nivel înalt de coeziune. Adaptare matură, obiectivă, bazată pe un sistem de valori social morale generale. Este orientat spre certitudinea pe care o oferă ordinea deja stabilită. Valorifică trecutul", se arată în evaluarea specialiştilor de la Jilava.

×