x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Motivarea judecătorilor: Gigi Becali a făcut "justiţie privată"

Motivarea judecătorilor: Gigi Becali a făcut "justiţie privată"

de Veronica Micu    |    13 Apr 2009   •   00:00
Motivarea judecătorilor: Gigi Becali a făcut "justiţie privată"

Tribunalul Bucureşti a motivat decizia de menţinere în arest a omului de afaceri Gigi Becali prin faptul că persoanele care i-au furat acestuia maşina au fost supuşi unei "justiţii private", coordonată de finanţatorul Stelei.

Gigi Becali a condus acţiunea de "justiţie privată desfăşurată într-un local public şi filmată, în condiţiile în care părţile vătămate erau rănite, una dintre ele fiind pusă în postura de a fi iminent operată cu un cuţit de unul dintre inculpaţi, părţile fiind obligate să dea anumite declaraţii conform voinţei lui Gigi Becali", se arată în motivare.

Totodată, potrivit judecătorilor, Becali i-ar fi ameninţat pe hoţi că "va ieşi afară şi îi va lăsa pe mâna gărzilor sale de corp" în cazul în care nu ar fi dat declaraţii privind acţiunile lor.

Apropiaţii şi subordonaţii omului de afaceri au acţionat cu o "deosebită agresivitate, manifestată cu urmăriri cu maşini în timpul nopţii, tamponări intenţionate, executare de focuri de armă în public, imobilizarea victimelor şi transportarea în portbagaj", se mai arată în motivarea Tribunalului. Judecătorii au mai precizat că hoţii au fost agresaţi, împuşcaţi şi obligaţi să dea declaraţii de umilire în public, informează Antena3.ro.

Finanţatorul Stelei este acuzat de săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate a trei persoane, care i-au furat maşina, iar pe 3 aprilie a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Avocaţii săi au făcut recurs, judecat pe 6 aprilie, şi,  chiar dacă apărătorii lui Becali au încercat toate metodele pentru a-l scoate din închisoare, judecătorii Tribunalului Bucureşti au hotărât să menţină decizia de arestare.

×
Subiecte în articol: observator