x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MRU: Am emoţii să ştiu cum pot să fac să reîntregesc salariile bugetarilor

MRU: Am emoţii să ştiu cum pot să fac să reîntregesc salariile bugetarilor

25 Apr 2012   •   09:05
MRU: Am emoţii să ştiu cum pot să fac să reîntregesc salariile bugetarilor

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat astazi, la Palatul Parlamentului, ca are emotii in legatura cu felul in care poate sa puna in aplicare hotararea Curtii Constitutionale prin care unii dintre pensionari trebuie sa primeasca inapoi de la stat niste sume de bani, dar si pentru felul in care va putea sa reintregeasca salariile bugetarilor.

"Cineva spunea ca emotiile ar trebui sa existe pentru ca sunt inerente activitatii primului-ministru. Emotia mea, de exemplu, in momentul de fata este cum pot sa pun in aplicare o hotarare a Curtii Constitutionale in asa fel incat pensionarii sa capete ceea ce Curtea pe buna dreptate le da. Acolo am emotii. Tot asa cum am emotii sa stiu cum pot sa fac sa reintregesc salariile bugetarilor. Astea sunt adevaratele emotii. Sunt emotii pozitive, vorbim de lucruri bune, nu vorbim de lucruri rele", a afirmat Ungureanu dupa ce a fost intrebat daca are emotii in legatura cu motiunea de cenzura.

In legatura cu sumele restituite pensionarilor, primul ministru a spus ca trebuie sa faca un calcul care in primul rad sa multumeasca pe toata lumea si in al doilea rand "sa ne dea mai departe nadejdea ca aceasta tara isi pastreaza stabilitatea macroeconomica".

"In momentul de fata analizam toate optiunile tehnice si, sa fie foarte clar, decizia CCR se pune in aplicare. Noi nu discutam chestiunea asta. Conform Constitutiei, o decizie CCR se pune in aplicare", a afirmat premierul, care a precizat ca, in opinia sa, pensionarii nu ar trebui sa se adreseze justitiei pentru a-si obtine banii pe care statul trebuie sa-i ramburseze.

×