x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muncă multă, bani puţini: Zeci de recenzori din Constanţa s-au retras în prima zi a recensământului

Muncă multă, bani puţini: Zeci de recenzori din Constanţa s-au retras în prima zi a recensământului

20 Oct 2011   •   09:04
Muncă multă, bani puţini: Zeci de recenzori din Constanţa s-au retras în prima zi a recensământului

Prima zi de recensamant a inceput cu probleme la Constanta. Dupa ce au primit toate informatiile despre ce ar trebui sa faca pe teren, oamenii si-au dat seama ca mai mult pierd decat castiga din acest lucru. Drept urmare, 150 de recenzori s-au retras.

Fiecare zi de munca urma sa fie platita cu 50 de lei impozabili pentru recenzori sau 55 de lei impozabili, pentru coordonatori. Recenzorii sustin ca suma este prea mica pentru volumul mare de munca.

In plus, sunt multi pensionari care si-au dat seama ca exista riscul sa isi piarda pensia daca incaseaza banii. 150 de recenzori au renuntat deja.

Primaria avea totusi recenzori de rezerva, iar pana acum au fost inlocuite 100 de persoane, potrivit Mediafax. In judetul Constanta exista 3.811 recenzori, iar dintre acestia peste 1.600 sunt numai in municipiul Constanta.

Recensamantul populatiei si al locuintelor, care se va desfasura intre 20 si 31 octombrie, este cel mai complex realizat dupa 1989 in Romania si primul dupa intrarea in Uniunea Europeana, cu un buget de peste 45 de milioane de euro pentru perioada 2011 - 2014, a declarat, marti, presedintele Institutului National de Statistica (INS), Vergil Voineagu.

Posibilitatea persoanelor de a-si declara dubla cetatenie, apartenenta la o anumita etnie sau cult religios, dar si intrebarile pentru persoanele cu dizabilitati sunt printre noutatile introduse in Recensamantul populatiei si al locuintelor, potrivit presedintelui INS, care a adaugat ca primele date vor fi facute publice cel tarziu la sfarsitul lunii ianuarie 2012.

Presedintele INS a mai spus ca exista posibilitatea ca persoanele care lipsesc din tara in perioada 20 - 31 octombrie sa ridice formularele de la consiliile locale, organizate la nivelul fiecarei localitati si al fiecarui sector.

×