x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei mai mulţi muncitori străini, marea majoritate asiatici, vin în România pe poziţia de demolator

Cei mai mulţi muncitori străini, marea majoritate asiatici, vin în România pe poziţia de demolator

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2023   •   22:30
Cei mai mulţi muncitori străini, marea majoritate asiatici, vin în România pe poziţia de demolator
Sursa foto: Hepta

În 2022, la nivelul structurilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au fost acordate 108.930 de avize de angajare pentru lucrători străini.

Cele mai numeroase au fost pentru funcţia de muncitor necalificat la demolarea clădirilor - aproape 14.000.

Cele aproape 109.000 de avize pe care instituţia le-a acordat anul trecut au fost eliberate la solicitarea a 9.475 de angajatori, persoane fizice sau juridice, şi au vizat 937 de ocupaţii prevăzute de Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR), potrivit Zirului Financiar.

Ţările de origine pentru care au fost eliberate avize de angajare au fost în număr total de 124, iar topul pentru principalele ţări de origine este format din Bangladesh (29.525 de avize), Nepal (18.653), Pakistan (13.273), Sri Lanka (12.092), urmate de India, Turcia, Vietnam, Egipt, Maroc, Tadjikistan şi altele.

Această situaţie se explică prin faptul că piaţa construcţiilor se confruntă în continuare cu lipsa acută a mâinii de lucru, mulţi români preferând să lucreze în străinătate.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: muncitori asiatici