x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mures - Bloc cu energie verde

Mures - Bloc cu energie verde

de Elena Stan    |    05 Aug 2008   •   00:00

La Sincraiu de Mures a fost inaugurat ieri primul bloc de locuinte, cu 20 de apartamente, construit dupa o tehnologie noua pe structura metalica. Mai mult, pentru incalzire sint folosite instalatii de pompe geotermale, care utilizeaza caldura solului si nu polueaza.



La Sîncraiu de Mureş a fost inaugurat ieri primul bloc de locuinţe, cu 20 de apartamente, construit după o tehnologie nouă pe structură metalică. Mai mult, pentru încălzire sînt folosite instalaţii de pompe geotermale, care utilizează căldura solului şi nu poluează.

"Blocul are calorifere mai mari pentru că foloseşte o pompă de căldură, pentru care se face foraj la 130-150 de metri. Aerul cald care se pompează din adîncime ajută la încălzire. Nu numai că e ecologic, ci o să plătească şi mai puţini bani cei care o să stea aici. Vom utiliza la mai multe blocuri asemenea soluţii ecologice şi noi. Pornim deocamdată cu circa 200 de apartamente", a declarat Laszlo Borbely, ministrul Locuinţelor. Oficialul a declarat că în România constructorii sînt extrem de conservatori şi acceptă cu greu noua tehnologie, fiind foarte greu de convins.



×
Subiecte în articol: verde!