x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muzeul Brukenthal din Sibiu, luat cu asalt de europeni

Muzeul Brukenthal din Sibiu, luat cu asalt de europeni

17 Sep 2010   •   00:00

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu a fost vizitat, în luna august, de un număr-record de persoane, respectiv 58.000, care au preferat expoziţiile permanente din Palatul Brukenthal.



Directorul instituţiei, Sabin Luca, a declarat ieri că această cifră este la valoarea lunilor anului 2006. "Muzeul a fost vizitat de peste 58.000 de persoane. Concluziile să le tragă cine trebuie. Eu îmi aduc aminte doar că suntem în plină criză şi că peste tot numărul de vizitatori scade, iar la Brukenthal creşte", a spus Luca, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, cei mai mulţi vizitatori, respectiv peste 22.000, au vizitat Palatul Brukenthal din centrul Sibiului, unde au văzut mai multe expoziţii permanente. La Muzeul de Istorie s-au înregistrat peste 11.000 de vizitatori, iar la Galeria de Artă Românească - 7.950. În componenţa Muzeului Naţional Brukenthal mai intră Muzeul de Istorie Naturală şi Galeria de Artă Contemporană, aceasta din urmă fiind deschisă în 2006. Potrivit datelor oficiale, muzeul a fost vizitat mai ales de europeni, cei mai mulţi dintre ei din Italia, Spania, Germania sau Ungaria. Sabin Luca a mai spus că maximul istoric de vizitatori într-o lună a fost de 40.000 de persoane. În iunie anul acesta, la Instanbul, Muzeul Naţional Brukenthal a fost premiat la Categoria 4 "Education, Training and Awareness Raising" pentru programul de pedagogie muzeală "Descoperind Muzeul", cu ocazia decernării Premiilor Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural - Europa Nostra 2010. Juriul a decis să premieze acest proiect pentru exemplara abordare pedagogică folosită în dezvoltarea programelor educative ale muzeului în scopul atragerii publicului tânăr.
Brukenthal este cel mai vechi muzeu din ţară. Colecţiile muzeului au fost constituite de baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), guvernator al Transilvaniei în perioada 1777-1787, putând fi deja vizitate în 1790, cu trei ani înaintea deschiderii Muzeului Louvre. Deschiderea oficială a muzeului a avut loc în anul 1817.

×
Subiecte în articol: observator