x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Năsui: Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni

Năsui: Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni

04 Noi 2022   •   11:50
Năsui: Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni

Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni, iar în ultimii șapte ani numărul acestora a crescut cu peste 70.000, declară fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui: „Interesul politicienilor este să-și aducă cât mai mulți oameni de-ai lor la stat”.

„Numărul angajaților la stat a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni, după scoaterea USR de la guvernare. În ultimii 7 ani, numărul angajaților la stat a tot crescut. În total cu peste 70.000. Așa strânge guvernul PSD-PNL cureaua în pragul crizei. După o scădere de aproape 7.000 de angajați în 2021, PSD-PNL au recuperat de trei ori mai mult într-un singur an. Anul ăsta au atins un record de angajări la stat. O să arunce vina între ei, dar amândouă partidele sunt vinovate pentru desfrâul ăsta. La nivel de ministere, în ultimul an, PNL a angajat de aproape 17 ori mai mulți oameni decât PSD. O creștere de 5.466 de angajați la ministerele PNL față de 326 la ministerele PSD. Toate datele sunt verificabile. Septembrie 2021 la septembrie 2022”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

El afirmă că în campanie toate partidele au vorbit despre „reforma mamutului bugetar”.

„În practică, uitați-vă la rezultate. În ministere circa 20% din funcționari chiar muncesc și țin în spate activitățile instituțiilor. Cât am condus ministerul economiei am început tăierea posturilor totale cu 30%, și 40% din cele de conducere. Acea reorganizare a fost oprită. În schimb, PSD și PNL au împărțit ministerul în două, și au crescut numărul de posturi. Acum sunt aproape 50% mai multe posturi decât ar fi fost dacă nu se bloca reorganizarea. De ce? Pentru că politicienii nu au niciun interes să dea afară oameni de la stat. Nu-și bat capul. Că doar nu ei le plătesc salariul, ci contribuabilii. Interesul politicienilor este să-și aducă cât mai mulți oameni de-ai lor la stat. Care apoi le rămân recunoscători și loiali. Toată povara fiscală este pusă pe spinarea contribuabililor, prin taxe și inflație”, încheie deputatul USR.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui