x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nati Meir cere să fie eliberat din arest. Fostul deputat este acuzat că a înşelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel

Nati Meir cere să fie eliberat din arest. Fostul deputat este acuzat că a înşelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel

18 Sep 2012   •   07:44
Nati Meir cere să fie eliberat din arest. Fostul deputat este acuzat că a înşelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel

Nati Meir vrea sa fie cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca a inselat mai multe persoane cu locuri de munca in Israel. Cererea lui de liberare provizorie sub control judiciar urmeaza sa fie judecata astazi, de Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti il cerceteaza pe Nati Meir pentru inselaciune. Acesta este acuzat ca, in perioada aprilie - iunie, a inselat zeci de persoane, carora le-a cerut bani sustinand ca reprezinta o firma prin intermediul careia urma sa le obtina viza de munca si sa le angajeaze in Israel.

Anchetatorii au stabilit ca Meir le cerea 800 de lei drept taxa de inscriere si alte sume ce variau intre 250 si 3.700 de euro, pentru a le facilita obtinerea vizei de lucru si angajarea la societati de constructii din Israel. In realitate, firma respectiva nu avea in obiectul de activitate recrutarea fortei de munca si nici contracte cu societati comerciale din Israel in baza carora sa trimita forta de munca in aceasta tara.

Victimele ajungeau sa-i contacteze pe membrii gruparii conduse de Nati Meir in urma unor anunturi postate pe internet privind oferte de munca in Israel.

Nati Meir a fost dus, luni, din arestul Sectiei 13 de Politie din Capitala, unde este incarcerat, la spital, dupa ce a reclamat ca se simte rau. Acesta a fost dus, cu escorta, la Spitalul Sfantul Pantelimon, de unde a fost transferat la Spitalul Victor Babes. Medicii i-au pus diagnosticul de pneumonie interstitiala, iar dupa investigatiile medicale, Nati Meir a fost readus in arest.

×