x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nazare trimite Corpul de Control la Administraţia Porturilor Constanţa

Nazare trimite Corpul de Control la Administraţia Porturilor Constanţa

09 Apr 2012   •   13:42
Nazare trimite Corpul de Control la Administraţia Porturilor Constanţa

Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare va trimite Corpul de Control al institutiei la Administratia Porturilor Maritime Constanta (APMC) pentru a verifica problemele invocate de angajati la protestul spontan de luni, la care au solicitat demiterea directorului general.

Cateva sute de angajati ai APMC au declansat, luni dimineata, o greva spontana si au blocat intrarile in sediul companiei, cerand demiterea directorului general Aurelian Andrei Popa, pe care il acuza printre altele de incalcari repetate ale contractului coletiv de munca si de faptul ca a modificat regulamentul companiei, cu acordul CA si AGA.

"Ministrul Transporturilor a semnat azi decizia prin care mandateaza Corpul de Control din cadrul Directiei Generale de Control a MTI sa efectueze un control la Portul Constanta prin care sa verifice care este situatia de acolo si acuzatiile sindicalistilor", au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Angajatii de pe platforma portuara protesteaza de mai multe saptamani fata de conducerea CNAPMC, iar luni au pichetat sediul companiei, dupa care nu au mai vrut sa plece, declansand o greva spontana.

Aurelian Popa a atacat in instanta actiunea angajatilor, contestand legalitatea acesteia. Instanta a decis insa saptamana trecuta ca actiunile sindicalistilor sunt legale, astfel ca angajatii picheteaza zilnic sediul APMC.

Popa a fost numit in functie de fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu, la inceputul anului trecut. El a detinut anterior, timp de 11 ani, functii de management in cadrul companiei Maersk, aflata in topul international al operatorilor in transportul maritim containerizat si al operatorilor de vase de transport maritim. (Mediafax)

×