x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Necolaiciuc, "atenţionat" să fugă

Necolaiciuc, "atenţionat" să fugă

de Violeta Fotache    |    06 Iul 2009   •   00:00

Fostul şef al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor(ONPCSB), Ioan Melinescu, a mărturisit ieri în faţa instanţei supreme că Mihai Necolaiciuc şi teroristul Hassan Nanaa ar fi fugit din România ca urmare a faptului că Iulian Dragomir a divulgat în presă informaţii secrete despre ilegalităţile comise de aceştia, pe care Dragomir le-a aflat pe când era preşedinte al ONPCSB.



Declaraţia a fost făcută în faţa completului de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - instanţă unde în prezent Iulian Dragomir funcţionează ca judecător la Secţia Penală - în cadrul judecării recursului declarat de Ioan Melinescu împotriva deciziei prin care Secţia Penală i-a respins plângerea împotriva lui Iulian Dragomir prin care îl acuză de divulgare de informaţii secrete.

Melinescu a arătat că, în 2002-2003, Oficiul a trimis Parchetului instanţei supreme şase informări despre ilegalităţile comise de fostul şef al CFR, Mihai Necolaiciuc şi că acesta a fugit după ce Iulian Dragomir plecat de la conducerea ONPCSB - la finalul anului 2005 - a divulgat presei informaţii secrete. Melinescu a precizat că un alt infractor care ar fi fugit ca urmare a acţiunilor lui Dragomir este Hassan Nanaa, acuzat că, în perioada martie-august 2003, ar fi transferat în străinătate, cu ajutorul unor funcţionari ai Băncii Internaţionale Române şi prin folosirea unor firme fantomă, 23 de milioane de dolari şi două milioane de euro.

Avocatul lui Melinescu a precizat instanţei şi numele altei persoane ce ar fi implicată în scurgerea de informaţii: Cristian Man, singurul care avea acces la extragerea acestor informaţii. "Acest dosar a fost soluţionat într-un anumit fel pentru a nu deranja prea multe persoane", a spus apărătorul lui Melinescu, cerând instanţei să retrimită dosarul la parchet pentru completarea urmăririi penale. Ioan Melinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul "mătuşa Tamara", alături de Adrian Năstase, pentru infracţiuni de corupţie.

×
Subiecte în articol: observator