x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă susține că românii din Ucraina vor beneficia de aceleași drepturi cu ale ucrainenilor din România

Nicolae Ciucă susține că românii din Ucraina vor beneficia de aceleași drepturi cu ale ucrainenilor din România

27 Apr 2022   •   12:33
Nicolae Ciucă susține că românii din Ucraina vor beneficia de aceleași drepturi cu ale ucrainenilor din România

Românii din Ucraina vor beneficia de aceleași drepturi cu ale ucrainenilor din România, susține premierul Nicolae Ciucă. Acest lucru a fost stabilit în urma discuțiilor pe care le-a avut cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Președintele Zelenski a subliniat că minoritatea românească din Ucraina va beneficia de aceleași drepturi, în oglindă, preecum beneficiază minoritatea ucraineană în România”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Conform acestuia, românii din Ucraina sunt cetățeni ucraineni și își fac datoria față de țara lor și trebuie să beneficieze de sprijinul instituțiilor ucrainene pentru păstrarea limbii și identității culturale.

„Acest lucru îl facem și noi în România cu comunitatea ucraineană”, a adăugat premierul.

Premierul Nicolae Ciucă a fost marți în vizită în Ucraina, unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca ucraina diaspora