x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Danila: BCR este gata de privatizare

Nicolae Danila: BCR este gata de privatizare

01 Feb 2005   •   00:00

"Banca este pregatita de privatizare si se prezinta in postura de mare atractivitate atat datorita rezultatelor sale, cat si realizarilor macroeconomice ale Romaniei si perspectivelor de aderare la Uniunea Europeana", a declarat ieri Nicolae Danila, presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane.

PROFIT. Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR, este multumit de rezultatele bune obtinute de banca
In prezent, institutia financiara se afla intr-un proces de dezvoltare calitativa, proces recomandat in mare de noii actionari BERD si IFC si care se intinde pe trei ani.

DE VALOARE. "Sa nu uitam faptul ca in cazul BCR nu avem de-a face cu o privatizare de 20 de milioane de euro sau de 100 de milioane de euro care sa necesite urgenta datorita unor probleme sistemice. In cazul BCR avem de-a face cu un adevarat campion national de nisa, care impune un efort financiar substantial din partea investitorilor pentru a achizitiona pachetul de control", considera presedintele executiv al bancii. Privatizarea BCR poate imbraca variante in functie de interesele actionarilor si, in primul rand, ale statului roman, mergand de la identificarea unui actionar sau a unui grup de actionari strategici pana la privatizarea pe piata de capital autohtona si internationala sau o imbinare a acestora.

Anul trecut, bilantul bancii a crescut cu 1,6 de miliarde de euro, comparativ cu 2003, ajungand la 6 miliarde euro, iar profitul brut a fost de 215 de milioane de euro, fata de 145 de milioane de euro cat a fost in 2003. Reteaua bancii a crescut cu 29 de unitati.

×
Subiecte în articol: observator