x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Mischie, fostul “baron” de Gorj, eliberat din Penitenciar

Nicolae Mischie, fostul “baron” de Gorj, eliberat din Penitenciar

de Gabriela Mladin    |    16 Mai 2014   •   17:08
Nicolae Mischie, fostul “baron” de Gorj, eliberat din Penitenciar

Nicolae Mischie este liber. Acest lucru a fost posibil după ce magistraţii Tribunalului Gorj i-au admis cererea de eliberare condiţionată. În motivarea sentinţei, judecătorii susţin că Mischie este bolnav şi a avut un comportament ireproşabil în spatele gratiilor.

Nicolae Mischie a fost aşteptat la poarta Penitenciarului Târgu-Jiu de către soţia sa, medicul Sanda Mischie, pe care a îmbrăţişat-o. El a declarat presei că se simte mult mai bine acum: “În acest moment mă simt mult mai bine, aici, în afară. Cred că, parţial, s-a făcut dreptate, pentru că Judecătoria Târgu-Jiu n-a fost de acord cu cererea mea”.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a mai menţionat că s-a adresat cu plângere la CEDO pentru că a fost condamnat pe nedrept: “Aştept să mi se răspundă de la CEDO. Nu am încă un răspuns”, a mai spus acesta.

Iniţial, fostul “baron” de Gorj s-a adresat comisiei de eliberarea din Penitenciarul Târgu-Jiu care a admis cererea sa. La Judecătoria Târgu-Jiu, magistraţii nu au fost de acord cu cele stabilite şi i-a respins solicitarea. În urma recursului, judecat vineri, Tribunalul Gorj i-a admis eliberarea. Decizia este definitivă şi a fost pusă în aplicare de îndată.

Patru cărţi în timp record!
În decizia de astăzi, magistraţii Tribunalului susţin că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a avut un comportament ireproşabil în spatele gratiilor, are peste 60 de ani, şi s-a implicat în activităţi educativ-culturale, scriind în timp record patru cărţi despre care se spune ca sunt monografii ale unor localităţi din judeţul Gorj.

Mischie a mai încercat să scape şi de pedepsele complementare, respectiv interdicţia de a candida, insă judecătorii au respins definitiv solicitarea sa. A fost acum eliberat condiţionat pentru că suferea şi de anumite boli care i-ar agrava starea de sănătate în spatele gratiilor.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, între anii 1996 şi 2004, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la 4 ani cu executare pentru că a luat mită de la un afacerist american, facilitându-i acestuia, în schimb, obţinerea de lucrări la fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia.


×
Subiecte în articol: Nicolae Mischie