x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolau respinge acuzatiile lui Basescu

Nicolau respinge acuzatiile lui Basescu

04 Feb 2005   •   00:00

Presedintele TVR, Valentin Nicolau (foto), respinge punct cu punct toate afirmatiile presedintelui Traian Basescu legate de televiziunea publica, in scandalul privind presupusa implicare a Presedintiei in schimbarea conducerii acestei institutii.

LAVINIA DIMANCEA

Intr-un comunicat de presa, dat ieri publicitatii, Valentin Nicolau spune ca TVR a difuzat comunicatul Presedintiei doar in Jurnalele TVR 1 (doua la numar), in cursul serii de 2 februarie 2005, "asociate grafic cu imaginea presedintelui Traian Basescu ca reprezentant legitim al Presedintiei Romaniei si coroborate cu comunicatul oficial al Televiziunii Romane". Referitor la cererea de audienta prin fax, Nicolau precizeaza, potrivit Mediafax, ca in realitate au fost doar doua faxuri, unul adresat consilierului prezidential Adriana Saftoiu si celalalt transmis doamnei Amalia Criu de la Departamentul Politic al Presedintiei Romaniei. Cat priveste acuzatiile ca TVR oferea reportaje de la periferiile Bucurestiului in timp ce se asfalta Magheru sau Calea Victoriei, Valentin Nicolau spune ca toate copiile acestor reportaje pot fi puse la dispozitia oricarui reprezentant al presei. Despre afirmatiile ca, inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, Valentin Nicolau l-a invitat pe Traian Basescu la o emisiune "printr-o poarta unde erau masati circa o mie de oameni violenti", directorul TVR precizeaza ca, asa cum reiese din corespondenta purtata intre TVR si staff-ul de campanie al lui Basescu, Televiziunea Romana nu i-a indicat acestuia vreo anumita poarta de acces in TVR.

ANCHETA. Pe de alta parte, PSD a cerut ieri presedintelui Traian Basescu sa declanseze o ancheta in cadrul Administratiei Prezidentiale pentru a stabili daca au existat presiuni din interiorul institutiei pentru schimbarea conducerii Societatii Romane de Televiziune. Purtatorul de cuvant al partidului, Titus Corlatean, a declarat ca aceasta investigatie trebuie sa clarifice lucrurile, iar daca cineva se face vinovat, sa fie sanctionat.

×
Subiecte în articol: observator