x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: În Capitală sunt disponibile peste 800 de locuri pentru învățământ dual

Nicușor Dan: În Capitală sunt disponibile peste 800 de locuri pentru învățământ dual

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   19:50
 Nicușor Dan: În Capitală sunt disponibile peste 800 de locuri pentru învățământ dual

Elevii bucureșteni se pot înscrie în sistemul de învățământ dual din Capitală, unde sunt disponibile peste 800 de locuri pentru anul școlar 2023 – 2024, anunță, miercuri, primarul general, Nicușor Dan.

„Invit elevii bucureșteni să se înscrie în sistemul de învățământ dual din Capitală, unde sunt disponibile peste 800 de locuri pentru anul școlar 2023 – 2024. Programul cuprinde specializări din mai multe domenii, durata studiilor este de 3 ani, iar absolvenții vor avea numeroase oportunități în identificarea unui loc de muncă și dezvoltarea unei cariere după finalizarea cursurilor”, spune Nicușor Dan.

Învățământul profesional în sistem dual este dedicat elevilor și tinerilor cu vârsta de până în 26 de ani, absolvenți de clasa a VIII.

Învățământul dual are multe avantaje: bursă lunară de la operatorul economic și de la stat, practică la operatori economici de top, premii pentru stimularea performanței, diplomă recunoscută la nivel european, siguranța unui loc de muncă după absolvire și posibilitatea continuării studiilor.

Nicușor Dan adaugă că sistemul de învățământ dual este bazat exclusiv pe inițiativa operatorilor economici interesați în formarea profesională de calitate, dispuși să investească, în baza unui parteneriat cu școlile și primăriile, pentru a-și asigura resursa umană calificată, în calitatea lor de potențiali angajatori.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicusor dan învățământ dual