x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Zeci de șoferi STB au învățat cum să acorde primul ajutor în caz de urgență

Nicușor Dan: Zeci de șoferi STB au învățat cum să acorde primul ajutor în caz de urgență

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   20:15
Nicușor Dan: Zeci de șoferi STB au învățat cum să acorde primul ajutor în caz de urgență

31 de șoferi STB au învățat cum să acorde primul ajutor în caz de urgență, afirmă primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El anunță că toți cei 3000 de șoferi și vatmani, dar și controlorii vor fi instruiți să acționeze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor.

„31 de șoferi STB au învățat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgență. În perioada următoare, toți cei 3000 de șoferi și vatmani, dar și controlorii vor fi instruiți să acționeze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

El menționează că, săptămânal, la 112 se primește minim 1 apel de intervenție pentru un călător aflat într-unul din mijloacele de transport în comun din București, iar cel puțin o dată pe săptămână este necesară intervenția unui echipaj medical.

„Viteza de reacție și primele îngrijiri, până la sosirea ajutorului specializat, pot salva vieți. Cursurile de prim ajutor pentru angajații STB sunt oferite de Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală Situații de Urgență, Statistici și Strategii, în colaborare cu Asociația Societatea de Salvare București – ASSB”, încheie Dan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan stb