12:55 • Alte nouă persoane au fost reţinute în dosarul "Mandatarilor", iar informaţiile deţinute de poliţişti demonstrează că există mai multe cazuri de înşelăciune similare cu cele din Sectorul 5.
Alte nouă persoane au fost reţinute în dosarul "Mandatarilor", iar informaţiile deţinute de poliţişti demonstrează că există mai multe cazuri de înşelăciune similare cu cele din Sectorul 5.
ANCHETĂ. Cei nouă, despre care probele arată că au păcălit mai mulţi bătrîni din capitală, sunt acuzaţi de fals, uz de fals şi înşelăciune şi vor fi prezentaţi, astăzi, Parchetului de pe lîngă Tribunalul Sectorului 5 cu propunere de arestare. Potrivit purtătorului de cuvînt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, astfel de cazuri ar mai exista atît în Bucureşti, cît şi în alte localităţi, astfel că ancheta este departe de a se fi încheiat. Doi funcţionari ai Primăriei Sectorului 5 au fost reţinuţi, în seara de 14 mai, alături de alte zece persoane. Toţi sunt acuzaţi pentru săvîrşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu si fals în declaraţii, după ce au păcălit mai mulţi bătrîni, cărora le-au vîndut casele. Patru dintre aceştia, care s-au folosit de ramificaţiile pe care le aveau în interiorul Primăriei Sectorului 5, au fost arestaţi, în timp ce pentru alţi opt s-a dispus măsura de a nu părăsi capitala pe perioada anchetei. Potrivit unor surse din Poliţia capitalei, cei patru membri ai grupării "Mandatarii" care au fost arestaţi sunt Magdalena Severin, Gabriela-Sorina Coman, Carmen Olteanu şi Lucian Grecu. În acelaşi timp, împotriva celor doi funcţionari de la Administraţia Financiară a sectorului 5, Adi Bociu şi Dan Bodîrlău, dar şi a celorlaţi opt membri ai grupării s-a dispus măsura interzicerii de a părăsi Capitala pe perioada desfăşurării anchetei. Mai mult, cei doi funcţionăari ai primăriei au fost concediaţi. Potrivit unor surse judiciare, cei doi funcţionari ai Primăriei Sectorului 5 care lucrau la Direcţia de Impozite şi Taxe scoteau din baza de date a instituţiei informaţii pe care le ofereau celorlalţi zece membri ai reţelei din care făceau parte, rolul lor fiind de a merge acasă la bătrînii nevoiaşi, cărora le promiteau ajutoare. Bătrînii erau convinşi că vor putea primi ajutoare doar dacă le dau contractul de proprietate a casei, pentru a se putea încheia un aşa-zis proces-verbal de primire a bunurilor ce urmau să ajungă la ei. După ce primeau contractele, membrii reţelei vindeau apartamentele, spun sursele citate. Aceleaşi surse mai afirmă că, din informaţiile deţinute pînă în prezent, reiese că unii dintre bătrîni au fost chiar sechestraţi în propriile case, pînă cînd tranzacţiile luau sfîrşit. Anchetatorii au primit pînă acum 12 plîngeri.