x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi proteste la Oltchim: Angajaţii cer demisia liderului sindical

Noi proteste la Oltchim: Angajaţii cer demisia liderului sindical

10 Sep 2012   •   09:05
Noi proteste la Oltchim: Angajaţii cer demisia liderului sindical

Peste 300 de angajati ai combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au reluat protestele, astazi, in fata pavilionului administrativ al societatii. Oamenii cer demisia liderului sindical Mihai Diculoiu, pe motiv ca acesta nu le mai reprezinta interesele.

"Suntem nemultumiti de modul in care am fost tratati de conducerea sindicatului. Acesta este un alt motiv de nemultumire si nu vom inceta protestele pana cand liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, nu-si va prezenta demisia. El este complice la prabusirea unitatii si trebuie sa-si dea demisia. De asemenea, suntem suparati pe raspunsurile Guvernului, nu avem incredere ca situatia se va rezolva", a spus unul dintre protestatari, potrivit Mediafax.

Oamenii sunt condusi la protest de Corneliu Cernev, pe care il vor in locul lui Diculoiu la conducerea sindicatului.

Inca de saptamana trecuta o parte dintre salariatii de la Oltchim au cerut demisia liderului sindical Mihai Diculoiu si au intocmit un tabel cu semnaturi ale angajatilor care sustin acest lucru.

Liderul sindical Mihai Diculoiu sustine ca nu va renunta la functie si ca nu poate fi demis pe baza unui tabel cu 900 de semnaturi, in conditiile in care statutul sindicatului impune doua treimi din numarul membrilor de sindicat.

"Inteleg nemultumirea unora, dar nu imi inaintez demisia si nici nu am de gand sa plec din aceasta functie. Este un sindicat minoritar care incearca sa manipuleze oamenii, am inteles ca sunt 900 de semnaturi, dar eu pot fi demis cu doua treimi din numarul membrilor de sindicat, deci peste 1.600 din cei 2.500. Nu voi demisiona si sunt presedinte al acestui sindicat", a declarat Diculoiu.

In urma cu doua saptamani Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Ministerul Economiei va negocia cu OMV Petrom, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, o optiune de cumparare de active ale rafinariei Arpechim, exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim.

Data licitatiei pentru privatizarea combinatului a fost stabilita pentru 18 septembrie.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

Privatizarea Oltchim reprezinta una dintre conditiile pentru aprobarea de catre board-ul director al FMI a celei de-a sasea evaluari a acordului cu Romania.

×