x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi reguli pentru pescari. S-a eliminat păstrarea distanței de 1,5 metri între pescarii recreativi

Noi reguli pentru pescari. S-a eliminat păstrarea distanței de 1,5 metri între pescarii recreativi

04 Iun 2020   •   14:30
Noi reguli pentru pescari. S-a eliminat păstrarea distanței de 1,5 metri între pescarii recreativi
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, joi, eliminarea mai multor restricții pentru pescari. Între acestea se numără faptul că administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit, iar obligativitatea purtării măștii a fost eliminată.

Măsurile anunțate de Oros fac parte dintr-un ordin comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Sănătății. Prin document s-au eliminat mai multe restricții legiferate în ordinele anterioare, impuse în urma epidemiei de COVID-19.

„Pentru că știu că dumneavoastră, dar și cei care ne privesc, aveți cunoștințe despre vechea formă a ordinului, vă spun: s-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării; administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit; s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alți pescari și purtarea măștii până în perimetrul de pescuit; s-a eliminat păstrarea distanței de 1,5 metri între pescarii recreativi; s-a eliminat eliminarea oricărei forme de socializare cu ceilalți pescari”, a spus Oros, într-o conferință de presă.

Conform sursei citate, pescarii trebuie să păstreze perimetrul unde practică această activitate curat.

„A rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să stabilească prin regulament care sunt regulile în interior”, a mai spus ministrul Agriculturii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pescari