x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noile restricții din România: Circulația persoanelor, permisă doar până la orele 20.00. Operatorii economici, program până la orele 18.00!

Noile restricții din România: Circulația persoanelor, permisă doar până la orele 20.00. Operatorii economici, program până la orele 18.00!

25 Mar 2021   •   20:24
Noile restricții din România: Circulația persoanelor, permisă doar până la orele 20.00. Operatorii economici, program până la orele 18.00!
Sursa foto: Lucian Alecu

Magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de deplasare de la ora 20.00 acolo unde incidența este de peste 7,5 la mie toată săptămâna, iar acolo unde incidența este de peste 4 la mie, restricțiile sunt doar pentru weekend, a anunțat, joi seara, Raed Arafat.

„În primul rând, referitor la intervalul orar în care este permisă circulația. Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile urmează ca în timpul weekendului și anume în timpul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică circulația să fie permisă doar până la ora 20:00 și nu până la 22:00, cum este acum, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă numai până la ora 18:00. Revenirea asupra acestei măsuri pe timpul weekendului se face când incidența scade sub 3,5 la mie”, a spus Arafat.

Șeful DSU a mai spus că o a doua măsură vizează zonele unde incidența depășește 7,5 la mie. Aici, circulația va fi permisă până la ora 20:00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici pot desfășura activitate până la ora 18:00 pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade incidența sub 7 la mie.

„Sunt abilitați în această hotărâre Ministerul Sănătății și ministerele de resort să emită sau să modifice ordinele existente astfel încât să fie foarte clar la operatorii economici, gen magazine, hipermarketuri, supermarketuri când se intră care va fi numărul de persoane permis înăuntru și cum va fi controlată această măsură. Acest lucru se așteaptă să fie clarificat la nivel de ordine de ministru”, a spus Arafat.

„Sălile de fitness vor avea activitatea suspendată, acolo unde incidența depășește 4 la mie și se va relua când incidența scade sub 3.5 la mie. Tot în cadrul Hotărârii CNSU a fost aprobată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Noutatea este că Marea Britanie nu se mai află pe listă. Se va putea călători fără carantină dinspre Marea Britanie spre România”, a spus Raed Arafat, în timpul conferinței de presă.

Cum se va sărbători Paștele

„Pentru noaptea de 27.03 - 28.03, adică sâmbătă și duminică, măsura va fi extinsă până la ora 22.00 pentru persoanele care vor participa și se vor deplasa ca să participe la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah (Paștele ebraic – n.r.).

Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulația persoanelor, în afara locuinței sau a gospodăriei, în intervalul orar 20.00 până la 02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui Catolic. S-a discutat și despre perioada Paștelui Ortodox și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la sărbătoare”, a mai precizat Arafat.

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat