x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nou mesaj Ro-Alert în Tulcea: Posibil atac al Rusiei aproape de granița României

Nou mesaj Ro-Alert în Tulcea: Posibil atac al Rusiei aproape de granița României

de Redacția Jurnalul    |    02 Oct 2024   •   07:53
Nou mesaj Ro-Alert în Tulcea: Posibil atac al Rusiei aproape de granița României
Sursa foto: ISU Tulcea

Un nou mesaj Ro-Alert a fost emis, în noaptea de marți spre miercuri, pentru zona de nord a județului Tulcea, după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat al Federației Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, anunță ISU Tulcea.

„În această noapte a fost transmis un mesaj RO-Alert pentru zona de nord a județului Tulcea după ce structurile de apărare și securitate națională au interceptat un posibil atacat al Federației Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. Mesajul transmite informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsuri de adăpostire în cazul în care situația o impune”, potrivit ISU Tulcea.

Pompierii tulceni precizează că aceste mesaje au rolul de informare a populației din zona de graniță a României cu Uncraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federației și ruse asupra teritoriului ucrainean și ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național.

În cursul nopții au fost înregistrate 3 apeluri la numărul unic de urgență 112, prin care se solicitau informații.

„Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit, poate apela numărul unic de urgență 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, se arată în finalul comunicatului.

ISU Tulcea a transmis, ultima oară, un mesaj Ro-Alert similar vineri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mesaj ro alert