x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nou scandal în Poliţie: O angajată a IPJ Dolj îşi acuză superiorul că a agresat-o verbal

Nou scandal în Poliţie: O angajată a IPJ Dolj îşi acuză superiorul că a agresat-o verbal

de Veronica Micu    |    16 Ian 2013   •   14:35
Nou scandal în Poliţie: O angajată a IPJ Dolj îşi acuză superiorul că a agresat-o verbal

Comisarul-şef Lidia Popescu din cadrul IPJ Dolj îl acuză pe şeful său, comisarul-şef, Mihai Stoian, şeful Serviciului de ordine publică din cadrul IPJ Dolj, că de-a lungul timpului ar fi avut un comportament "inadecvat" faţă de ea, "cu ton ridicat" şi "mitocănesc".

Lidia Popescu, care este ofiţer de poliţie din 1990, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că prima plângere împotriva lui Mihai Stoian a făcut-o în noiembrie 2011, iar acum a mai făcut o sesizare împotriva acestuia, în contextul dispoziţiilor ministrului Radu Stroe.

"Această măsură (n.red.: intervievarea femeilor angajate în MAI) mi se pare atât de benefică, pentru că în sfârşit suntem şi noi, femeile, întrebate despre ce se întâmplă în sistem. Cu acest chestionar nu ne-a jignit nimeni. Din contră, pentru prima dată şi noi femeile din MAI suntem întrebate ce este cu noi pe aici, sau dacă ne este bine sau rău", a spus comisarul-şef Lidia Popescu.

Întrebată care este motivul pentru care şeful său 'a şicanat-o' de-a lungul timpului, Lidia Popescu a declarat că Mihai Stoian era deranjat de faptul 'că a venit la acest serviciu împotriva voinţei lui'.

Angajata IPJ Dolj a mai spus că şeful său nu a lovit-o, ci doar a 'şicanat-o verbal'. 'Eu am considerat că profesional am fost discriminată în raport cu colegii mei de către domnul Stoian nu pentru că sunt femeie, ci pentru că am ajuns la acest serviciu împotriva voinţei dumnealui. Între mine şi domnul Stoian nu a fost o relaţionare încât să spun că am stat prea mult în preajma dumnealui. Pe cât a fost posibil am evitat contactul direct cu dumnealui. Şi am făcut acest lucru nu pentru că îmi era teamă de dumnealui, pentru că după 22 de ani de activitate în nici un caz nu îmi este teamă, ci îmi era teamă de reacţia mea faţă de dânsul, pentru că de regulă nu admit mitocăniile, pentru că slujesc un sistem care este împotriva hoţilor, a mitocăniilor şi mi-am făcut un scop de viaţă din asta', a mai spus comisarul-şef Lidia Popescu, care a ţinut să precizeze nu a fost nici lovită, nici agresată sexual.

Cazul de hărţuire de la IPJ Dolj a fost făcut public, miercuri, de către liderul Sindicatului Poliţiştilor Dolj, Elvis Măceşeanu, care a declarat presei că femeia a depus trei sesizări la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Potrivit acestuia, poliţista ar fi fost agresată de şeful său ierarhic chiar şi în faţa superiorilor.

×
Subiecte în articol: scandal sexual politie ipj dolj hartuire