x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nouă intervenții pentru îndepărtarea unor urși din zone locuite din județul Harghita

Nouă intervenții pentru îndepărtarea unor urși din zone locuite din județul Harghita

30 Aug 2021   •   11:20
Nouă intervenții pentru îndepărtarea unor urși din zone locuite din județul Harghita

Jandarmii din Harghita au avut nouă intervenții în weekend pentru îndepărtarea unor urși care au ajuns în zone din localitățile Borsec, Bențid, Băile Tușnad, Gheorgheni, Corbu și Bălan.

Potrivit Jandarrmeriei Harghita, trei apeluri la 112 au fost înregistrate vineri. Primul a semnat prezența unui urs în Poiana Zânelor de lângă orașul Borsec. Patrula de jandarmerie trimisă acolo nu a mai găsit ursul în zonă.

Următoarele două apeluri au fost făcute din satul Bențid, comuna Șimonești, prin ambele fiind semnalată prezența unui urs pe o stradă din sat.

De asemenea, sâmbătă, au fost înregistrate două apeluri, unul în comuna Corbu și unul în Băile Tușnad. Patrulele de jandarmerie nu au mai găsit urșii acolo unde fusese semnalată prezența lor și nici în zonele apropiate. „Ursul din Valea Corbului este atras de merele ce cad dintr-un copac din curtea apelantei, situat la distanță de casă”, susțin jandarmii.

Alte trei apeluri de acest fel au fost înregistrate duminică. Primul a fost făcut de un cioban de la o stână din apropierea municipiului Gheorgheni, care a solicitat sprijin deoarece în zonă era prezent un urs care, din spusele lui, a atacat un vițel. Apelantul s-a ascuns într-o dependință, nemaiavând curaj să iasă. Patrula de jandarmerie a ajuns în scurt timp la fața locului, dar ursul plecase.

Celelalte două apeluri de duminică au fost făcute din comuna Corbu și din orașul Bălan, unde a fost semnalată prezența unui urs în apropierea cimitirului din localitate.

În noaptea de duminică spre luni, o femeie a semnalat prezența unui urs în grădina casei sale din satul Mihăileni, comuna Șimonești, dar patrula de jandarmerie nu a mai găsit animalul sălbatic nici acolo și nici în apropierea așezării umane.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 356 de apeluri făcute la 112 prin care era prezentată prezența unor urși.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urşi