x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noul Nunţiu apostolic în România este monseniorul Miguel Maury Buendia

Noul Nunţiu apostolic în România este monseniorul Miguel Maury Buendia

05 Dec 2015   •   15:31
Noul Nunţiu apostolic în România este monseniorul Miguel Maury Buendia

Papa Francisc l-a numit, sâmbătă, Nunţiu apostolic în România pe Mons. Miguel Maury Buendia, până acum Nunţiu apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan, informează un comunicat remis AGERPRES de Confederaţia Episcopilor din România.

Funcţia de Nunţiu apostolic în România era vacantă din iulie 2015, după retragerea Mons. Francisco-Javier Lozano, Nunţiatura fiind condusă în această perioadă de către Mons. Baudouin Biajila Muankembe, Însărcinat cu Afaceri a.i..

Potrivit comunicatului, Mons. Miguel Maury Buendía s-a născut la Madrid, în Spania, la 19 noiembrie 1955. A fost hirotonit preot la 26 iunie 1980 şi încardinat în Arhidieceza de Madrid. A obţinut licenţa în Teologie Dogmatică la Universitatea din Salamanca (1985) şi doctoratul în Drept Canonic la Universitatea Pontificală San Tommaso, din Roma (1987).

Miguel Maury Buendía a intrat în Serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în iulie 1987, activând ulterior ca secretar la Nunţiaturile Apostolice din Ruanda, Uganda, Maroc şi Nicaragua (1987-1996), consilier la cele din Egipt, Slovacia, Macedonia şi Irlanda (1996-2004) iar din 2004 a lucrat în Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun, în Secţiunea pentru Relaţiile cu statele.

În 2008, a fost numit Arhiepiscop titular de Italica şi Nunţiu apostolic în Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan, şi consacrat episcop în iunie acelaşi an în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma.

Miguel Maury Buendía vorbeşte, în afară de spaniolă, limbile engleză, italiană, franceză şi slovenă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Miguel Maury Buendia nuntiu papal