x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nu va lasa Primaria Capitalei din mana

Nu va lasa Primaria Capitalei din mana

20 Dec 2004   •   00:00

Traian Basescu s-a despartit ieri de subalternii sai din Primaria Capitalei. El le-a promis ca nu-i va uita si i-a asigurat ca va fi un presedinte si pentru administratia locala.


MONICA C. ANDREI

ALBUM de familie. Noul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost imortalizat ieri langa fostii colaboratori, pentru ultima oara in calitate de primar general al Bucurestiului
Ora 10:00, sala de sedinte a Consiliului General al Capitalei. O atmosfera solemna. Consilieri, fie ai Opozitiei, fie ai Puterii, imbracati elegant, erau pregatiti sa-si intampine primarul general, in acelasi timp si presedinte ales al tarii.

APLAUZE. A aparut Basescu si toata lumea s-a ridicat in picioare si a aplaudat. A inceput intonarea imnului national. Nimeni n-a suflat o vorba. Rar s-a pus banda cu imnul la sedintele de Consiliu. Momentul a fost depasit cu bine si a fost urmat de discursuri in care cuvintele "domnule presedinte" au fost cel mai des folosite. Era ultima oara cand Basescu mai participa la o sedinta de consiliu in calitate de primar general. Si s-a simtit, pentru ca ironiile si replicile dure intre cele doua tabere, PSD pe de o parte si PNL-PD de cealalta parte, au lipsit. Au fost doar mici discutii pe tema repartizarii la bugetele sectoarelor a unor sume de la bugetul de stat. Pana la urma, toate punctele de pe ordinea de zi au fost votate in unanimitate. O mare parte se refereau la rectificari de bugete, atat al consiliului cat si al sectoarelor. A fost aprobat si proiectul privind reabilitarea Centrului Istoric al Capitalei, in valoare de 28 de milioane de euro, cu finantare BERD.

EMOTII. Sedinta nu putea lua sfarsit fara un discurs al lui Traian Basescu, care a emotionat mai ales pe reprezentantele sexului frumos din Consiliul General.

"Va asigur ca sufletul meu va ramane legat de cel de-al doilea mandat pe care nu mi l-am terminat si ca veti simti influenta presedintelui Romaniei in binele Bucurestiului. Eu cred ca n-ar trebui sa existe ministru care sa nu fi trecut prin functia de primar, macar si la o comuna. Este singura functie care face din politician un om care, in fiecare zi, se gandeste cum sa rezolve problemele comunitatii", a spus Basescu. El a promis ca va fi atat un presedinte al tuturor romanilor, cat si un presedinte pentru administratia locala.

NUMIRE. "Am vazut pe pielea mea ce inseamna administratie locala lipsita de autonomie, ce inseamna posibilitatea ca politicul sa infranga dorinta comunitatilor locale. Va asigur ca una din primele masuri va fi descentralizarea si crearea conditiilor ca administratia locala sa decida pentru comunitate. Nu va mai fi posibil ca vreun guvern, fie el si al Aliantei, sa intre cu picioarele in deciziile locale", a adaugat Basescu. El i-a asigurat pe consilieri ca va mai trece pe la Primaria Capitalei, mai ales ca este in drumul lui spre noul loc de munca, respectiv Palatul Cotroceni. Prima vizita in calitate de presedinte ales al tarii va fi joi, cand Razvan Murgeanu va fi numit primar general interimar al bucurestenilor. Sedinta de consiliu nu putea lua sfarsit fara sampanie si fotografii de grup. Cea mai emotionata a fost Mioara Mantale, presedintele de Consiliu din partea PD, care a recunoscut ca-i va simti lipsa. "Cred ca Basescu nu-si va lua mana de pe Primaria Capitalei", a conchis Mantale.

TEST
"Eu cred ca n-ar trebui sa existe ministru care sa nu fi trecut prin functia de primar, macar si la o comuna. Este singura functie care face din politician un om care, in fiecare zi, se gandeste cum sa rezolve problemele comunitatii"
Traian Basescu, despre rezolvarea problemelor comunitatii
PROMISIUNE
"Va asigur ca una din primele masuri va fi descentralizarea si crearea conditiilor ca administratia locala sa decida pentru comunitate. Nu va mai fi posibil ca vreun guvern, fie el si al Aliantei, sa intre cu picioarele in deciziile locale"
Traian Basescu, despre descentralizarea administratiei locale

×
Subiecte în articol: basescu observator