x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numele lui Traian Basescu, invocat în dosarul Yassin

Numele lui Traian Basescu, invocat în dosarul Yassin

09 Apr 2015   •   18:01
Numele lui Traian Basescu, invocat în dosarul Yassin

Numele lui Traian Basescu este invocat in dosarul lui Mohamad Yassin, arestat in acest moment pentru 30 de zile, in urma unor acuzatii de luare de mita in valoare de doua milioane de euro.

Medicul Mohamad Yassin, sau "preacinstitul doctor Yassin", cum l-a numit Traian Basescu, a fost desemnat personal de fostul presedinte, in 2005, sa negocieze eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak. pe care fostul preşedinte l-a desemnat personal în 2005 să negocieze eliberarea jurnaliştilor răpiţi în Irak

In motivarea instantei pentru mandatul de arestare a lui Yassin apare numele lui Traian Basescu, iata pasajul.
”Încă de la momentul primei întrevederi cu cei doi denunţători, din data de ......2014, se vorbeşte despre relaţia strânsă pe care inculpatul Y.M.pretinde că ar fi avut-o cu .... T. B., relaţie care s-ar fi stricat din cauza înstrăinării în baza unor procuri a imobilelor pe care O.H. i le-ar fi transmis inculpatului Y.M.. În ciuda acestei deteriorări a relaţiei, inculpatul a pretins că în urmă cu o zi (.......2015), prin raportare la data convorbirii cu .. O. (…..2015), l-a sunat pe acesta de ziua lui, acest aspect fiind afirmat şi de către martorul ..... în declaraţia dată în data de …..2014. Apelativul cu care interlocutorii îl identifică pe cel la care se referă este „...” şi, deşi inculpatul T.F. a pretins în declaraţia dată în faţa procurorului că nu ştie despre cine este vorba, martorul denunţător menţionează în mod expres că este vorba despre ..., T. B.. ....”

×