x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O ambarcațiune cu 70 de migranți a fost semnalată în zona localității Vama Veche

O ambarcațiune cu 70 de migranți a fost semnalată în zona localității Vama Veche

19 Aug 2022   •   13:21
O ambarcațiune cu 70 de migranți a fost semnalată în zona localității Vama Veche
Sursa foto: observator.tv

O ambarcațiune cu 70 de migranți a fost semnalată în zona localității Vama Veche din județul Constanța, transmite Garda de Coastă.

Aceasta a fost depistată la aproximativ 30 de mile est de localitatea Vama Veche, în noaptea de joi spre vineri.

"O navă de patrulare a Gărzii de Coastă, aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat pe Marea Neagră, a observat, cu ajutorul aparatelor radar şi a tehnicii de la bordul navei, o ţintă la aproximativ 30 de mile este de localitatea Vama Veche. S-a încercat comunicarea pe toate căile posibile cu această navă, însă nu s-a putut lua legătura cu nava în cauză. Astfel, nava Gărzii de Coastă a procedat la interceptarea ţintei.  Când a ajuns în apropierea acesteia, a putut observa că este o navă de foarte mici dimensiuni, cu foarte multe persoane la bord", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

Circa 70 de persoane se află pe barca turcească, în lungime de numai 14 metri, spun reprezentanții Gărzii de Coastă.

La faţa locului au intervenit și o navă a Gărzii de Coastă şi una a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).
"În jurul orei 10,00, navele au ajuns în terminalul de pasageri al Portului Constanţa. Nava este acum la mal iar persoanele coboară de pe navă pentru a li se asigura asistenţă medicală de specialitate, urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră, pentru verificări", a explicat Andrei Ene.

În Portul Constanţa au fost solicitate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
"S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru intervenţii în accidente colective şi calamităţi şi o ambulanţă SMURD. În prezent se efectuează triajul persoanelor în punctul medical avansat. Triajul este efectuat de către medicii Serviciului de Ambulanţă Constanţa. Până în prezent nu au fost probleme medicale deosebite", a spus Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU "Dobrogea".

Ambarcațiunea era extrem de aglomerată, iar migranții nu aveau mijloace suficiente de siguranță. Aceștia au fost întâmpinați de echipaje medicale. O singură persoană a prezentat traumatism la  braț.. Majoritatea sunt bărbați, au vârste de până la 45 de ani. Sunt mulți copii. 
 

×
Subiecte în articol: migranti ambarcatiune vama veche