x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O femeie a născut prematur siameze, la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa

O femeie a născut prematur siameze, la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa

22 Dec 2015   •   13:38
O femeie a născut prematur siameze, la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa

O mamă a născut siameze, marţi dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, perechea de fetiţe fiind adusă pe lume prin operaţie cezariană, în Clinica Obstetrică-Ginecologie I.

Potrivit directorului medical al unităţii spitaliceşti, dr. Mihnea Avram, fetiţele sunt lipite în zona sternului, toracelui şi abdomenului şi se pare că împart acelaşi ficat.

'Cele două fetiţe au fost aduse pe lume prematur, la 33 de săptămâni şi cântăresc câte 1500 de grame. Deocamdată urmăm procedura clasică, fetiţele sunt intubate, sunt la incubator şi perioada următoare este foarte critică dar urmează să vedem cum evoluează. Sunt toate şansele să trăiască, cel puţin una dintre siameze', a spus Mihnea Avram.

Mama siamezelor, în vârstă de 24 de ani, locuieşte într-un sat din judeţul Constanţa şi este la a şasea sarcină, acasă mai având încă cinci copii. Potrivit medicilor, femeia gravidă s-a prezentat luni noaptea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi din propria declaraţie reiese că pe parcursul sarcinii nu a fost la niciun control medical, crezând ca va naşte copii sănătoşi ca şi în cazurile precedente.

×
Subiecte în articol: siamezi siameze