x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O fetiţă de 12 ani a murit într-un incendiu la Bord, Mureş , încercând să-şi salveze familia

O fetiţă de 12 ani a murit într-un incendiu la Bord, Mureş , încercând să-şi salveze familia

11 Mar 2012   •   07:07
O fetiţă de 12 ani a murit într-un incendiu la Bord, Mureş , încercând să-şi salveze familia

Doi copii au suferit arsuri si unul a murit in urma unui incendiu produs, sambata seara, la o casa din satul muresean Bord, al carei acoperis a luat foc si s-a prabusit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ofiterului de serviciu al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Horea" al judetului Mures, Iulian Zidarescu, sambata, in jurul orei 22.00, s-a primit un apel prin dispeceratul de urgenta 112, anuntand ca la o casa din satul Bord, apartinand de mureseana Cucerdea, s-a produs un incendiu. La fata locului s-au deplasat atat echipaje ISU, cat si de la SMURD si Serviciile de Ambulanta din Targu Mures si Tarnaveni, fiind vorba despre mai multe victime.

"Un acoperis a ars si s-a prabusit in interior, cauza incendiului e in curs de cercetare. Familia - compusa din parinti si patru copii - dormea la acea ora, iar faptul ca unii dintre membrii acesteia au suferit arsuri le-a ingreunat evacuarea", a spus Zidarescu.

Potrivit acestuia, doi dintre copii au suferit arsuri de gradele I si II pe 11% si respectiv 25% din corp, iar o fetita, in varsta de 12 ani, a fost gasita decedata la aproximativ o ora dupa ce pompierii au reusit sa stinga incendiul.

Un alt copil, care nu a suferit arsuri, a fost lasat in grija unei rude, in timp ce parintii, care de asemenea nu au suferit arsuri, au fost preluati de servicii specializate in consiliere psihologica.

Potrivit primelor informatii, se pare ca fetita a reusit in prima faza sa se salveze, dar a reintrat in casa, printr-o bucatarie, pentru a se asigura ca niciun alt membru al familiei nu a ramas in locuinta, iar apoi nu a mai reusit sa iasa.

Cei doi copii care au suferit arsuri au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a SMURD din Targu Mures si cel mai probabil vor fi transportati la Bucuresti, la Spitalul de Arsi.

×