x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O garsonieră dintr-un bloc din municipiul Suceava a fost distrusă în urma unei explozii şi alte 7 locuinţe au fost avariate

O garsonieră dintr-un bloc din municipiul Suceava a fost distrusă în urma unei explozii şi alte 7 locuinţe au fost avariate

de Paul Ciurari    |    05 Mar 2013   •   15:52
O garsonieră dintr-un bloc din municipiul Suceava a fost distrusă în urma unei explozii şi alte 7 locuinţe au fost avariate
O garsonieră dintr-un bloc din municipiul Suceava a fost distrusă în urma unei explozii şi alte 7 locuinţe au fost avariate. Totul s-a produs în urma unei acumulari de gaz metan.
 
Deflagraţia s-a produs în jurul amiezii, când proprietarul garsonierei, un bărbat de 58 de ani, în timp ce stătea întins pe pat şi-a aprins o ţigară. Nu şi-a dat seama că întreaga locuinţă era plină de gaz metan şi s-a produs explozia. Suflul a fost atât de puternic încât a spulberat balconul, iar peretele şi elemente din acesta au zburat la o distanţă de peste 10 metri depărtare. Un autoturism parcat peste drum de garsonieră a fost avariat de bucăţile de tâmplărie din geamurile termopane, care s-au înfipt în maşină.

Numai norocul a făcut ca în momentul deflagraţiei să nu treacă nimeni prin dreptul balconului sau să se afle pe casa scării. Asta deoarece tot din suflul exploziei uşa de la intrare a fost scoasă pur şi simpu din loc, iar la alte şapte garsoniere uşile au fost sparte. De asemenea uşa de la intrare de pe palier s-a făcut ţăndări  din cauza undei de şoc.
 
Vecinii au tras o spieretură soră cu moartea . Au auzit o bubuitură şi au simţit cum s-a zguduit întreg blocul. Au sunat la pompieri, speriaţi de mirosul puternic de gaz metan.

Lucrătorii ISU şi paramedicii SMURD au fost primii la faţa locului. I-au acordat îngrijiri medicale de urgenţă bărbatului, după care l-au transportat la Spitalul Judeţean Suceava. Victima a suferit arsuri pe mai puţin de 40 % din corp, însă majoritatea sunt la nivelul feţei, fapt pentru care medicii de la UPU au cerut ca acesta să fie transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

La faţa locului o armată de pompieri şi lucrători de la Eon Gaz au încercat să stabilească împrejurările în care s-a produs explozia. Se pare că a fost o scăpare de gaze undeva în bucătărie, în preajma aragazului. Este foarte posibil ca victima să fi uitat un ochi de aragaz pornit, sau să fi fost vreo defecţiune la conductele de gaz metan.
 

×