x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O Marie expusa la muzeu

O Marie expusa la muzeu

de Anca Scarlat    |    10 Sep 2006   •   00:00
O Marie expusa la muzeu

Comuna Santamaria Orlea isi pre-zinta autoportretul la Muzeul Tara-nului Roman, intr-o expozitie inte-ractiva. Astazi se mananca ardele-neste#33;

Comuna Santamaria Orlea isi prezinta autoportretul. A venit la Bucuresti, la Muzeul Taranului Roman, pe bucati sia#128;#166; cu bucate din gospodarie.

Tara Hategului si-a trimis un reprezentant in Capitala. Va ramane timp de o luna la muzeu. Cu doua castele medievale si case traditionale, cu locuitori romani, unguri, rromi si italieni, cu ortodocsi, catolici, reformati, baptisti, penticostali si adventisti, Santamaria Orlea este o comuna cosmopolita. Satul traditional, in infatisarea lui contemporana, este prezentat in maniera postmoderna la Muzeul Taranului Roman.

Vineri, 8 septembrie, a avut loc vernisajul expozitiei interactive quot;"Santamaria Orlea - autoportretquot;". Vizitatorii pot calca in picioare covoarele traditionale expuse in centrul Salii de Oaspeti timp de o luna. Pana marti, 12 septembrie, in incinta muzeului vor avea loc in fiecare zi manifestari tematice pentru public. Prima zi a fost dedicata vazului, cu exponate, film documentar si lansarea quot;"Ghidului Practic de Calatorie in Tara Hateguluiquot;".

DEGUSTARE.Cea de-a doua zi a fost rezervata pipaitului, prin lansarea albumului quot;"Port si Purtari in Tara Hateguluiquot;", iar astazi este ziua gustului si mirosului. Gospodinele din comuna Santamaria Orlea vor pregati vizitatorilor surprize delicioase cu specific ardelenesc neaos#33; Dupa degustare puteti incerca sa le si preparati, ghidandu-va dupa quot;"Vorbe si bucate in Tara Hateguluiquot;", carte lansata astazi, in cadrul aceleiasi manifestari. Urmeaza memoria si auzul in urmatoarele doua zile.

×
Subiecte în articol: observator