x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O maşină a poliţiei care circula pe contrasens s-a ciocnit frontal cu un Opel Astra

O maşină a poliţiei care circula pe contrasens s-a ciocnit frontal cu un Opel Astra

de Agerpres    |    16 Sep 2012   •   06:02
O maşină a poliţiei care circula pe contrasens s-a ciocnit frontal cu un Opel Astra

Un subofiter de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Botosani a fost ranit, sambata seara, in urma unui accident in care a fost implicata o Dacia Logan a Inspectoratului Judetean de Politie.

Lucratorul IJJ in varsta de 44 de ani facea parte dintr-o patrula mixta formata din politisti si jandarmi si se afla, sambata seara, intr-o misiune.

Masina Politiei, care utiliza atat semnalele acustice, cat si cele luminoase, circula pe Soseaua Iasiului din municipiul Botosani, iar intr-un sens giratoriu agentul de politie aflat la volan a patruns pe contrasens si s-a lovit frontal cu un Opel Astra condus de un barbat de 36 de ani.

In urma impactului, jandarmul, care se afla pe scaunul din dreapta din masina Politiei, a fost ranit si transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta 'Mavromati'.

De asemenea, soferul Opelului si un pasager din masina acestuia au suferit rani usoare si au fost transportati la spital.

'Din primele cercetari, rezulta ca vina este comuna. Conducatorul auto avea obligatia sa acorde prioritate autospecialei Politiei aflata regulamentar in misiune. Potrivit regulamentului, agentul de politie avea dreptul de a patrunde pe contrasens, insa, in cazul unui accident, isi asuma raspunderea', a declarat seful Serviciului Politiei Rutiere, comisarul sef Mihai Ghiorghi.

×