x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O navă s-a scufundat lângă Constanţa: Cei 17 marinari au fost salvaţi

O navă s-a scufundat lângă Constanţa: Cei 17 marinari au fost salvaţi

01 Sep 2010   •   00:00

Nava, încărcată cu fier vechi, s-a scufundat la ora 12.51, în apropiere de Portul Constanţa. În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 4.30, vasul turcesc "Medy" a început să se încline, iar marinarii au cerut ajutor prin SOS.

Nava de 6.000 de tone, încărcată cu fier vechi, a plecat noaptea trecută din Portul Constanţa, cu destinaţia Turcia. Însă nu a ajuns prea departe. În jurul orei 4.30 ambarcaţiunea a ajuns în dreptul localităţii Tuzla. Nimeni nu îşi explică de ce, dar nava a început să se scufunde. 17 oameni erau la bord în acel moment, anunţă Antena3.

Marinarii au avut însă noroc. În apropiere se afla un remorcher care aparţine unui grup de servicii petroliere.

Cei de la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare au încearcat în zadar să recupereze ambarcaţiunea turcă, folosind o navă specializată în salvare şi intervenţii, un remorcher, precum şi trei nave de asistenţă.

Autorităţile portuare au deschis o anchetă pentru a stabili care este motivul scufundării navei, iar armatorul navei are obligaţia ca în zilele următoare să ia măsurile pentru a demara acţiunea de ranfluare a navei "Mady" din mare.

×
Subiecte în articol: observator